Cum îţi construieşti un "Fond de urgenţă". Top 5 recomandări care te vor ajuta "să navighezi" până la atingerea obiectivului

Joi, 11 August 2022, ora 08:30
16133 citiri
Cum îţi construieşti un "Fond de urgenţă". Top 5 recomandări care te vor ajuta "să navighezi" până la atingerea obiectivului
Este posibil să ai deja o anumită sumă de bani care ar putea fi canalizată către Fondul de urgenţă FOTO Unsplash.com

Dacă săptămâna trecută punctam câteva idei esenţiale despre ceea ce înseamnă un "Fond de urgenţă" şi cam ce valoare ar trebui să aibă, astăzi, este cazul să ne gândim cum ajungem să-l realizăm din veniturile pe care le avem la dispoziţie.

Ziare.com îţi explică ân cadrul rubricii Banii tăi ce pasi ar trebui să faci pentru a construi rapid un "Fond de urgenţă", care te-ar putea ajuta să navighezi în perioadele complicate din viaţa ta.

Suma de bani necesară pentru a economisi pentru "Fondul de urgenţă" te poate stresa și te poate împinge să anulezi toate planurile în acest sens, insa înainte de a da bir cu fugiţii, folosește strategii simple pentru a putea construi corpusul financiar necesar fără a-ți face griji excesive.

Stabileşte "o dată țintă" pentru crearea "Fondului de urgenţă"

Stabilirea unei date țintă te poate ajuta să atingi obiectivul mai rapid. În funcție de situația ta financiară actuală, stabilește o dată pentru atingerea obiectivului tău, cel în care acumulezi capital pentru Fondul de urgență.

Ar putea fi trei luni, șase luni sau chiar un an. Cu cât începi mai devreme, cu atât este mai ușor să colectezi fondurile necesare.

Creează un bilanț al activelor existente

Este posibil să ai deja o anumită sumă de bani care ar putea fi canalizată către Fondul de urgenţă. Ar putea fi numerar suplimentar în vreun cont de economii, unele depozite fixe care nu sunt legate de un anumit obiectiv, printre altele. Asadar, poţi aloca o parte din această sumă către acest fond.

Întocmește un angajament lunar

În funcție de valoarea veniturilor, fă-ţi un angajament lunar pentru "Fondul de urgenţă". Calculeză suma în functie de data ţintă, imparte la numărul de luni si vezi ce sumă îţi iese. Dacă cifra este prea mare pentru veniturile curente, modifică data ţintă, dar nu cu mult.

Până când îți vei atinge obiectivul, s-ar putea să fie nevoie să fii foarte cumpătat, dar va merita efortul pe termen lung.

Creează un cont separat pentru acumulare

Există întotdeauna o tentație de a cheltui atunci când există nişte "bani în plus". În schimb, poţi păstra acești "bani în plus", fără legătură cu niciunul dintre obiectivele tale, într-un cont separat creat pentru a acumula capital pentru "Fondul de urgență". Poţi face acest lucru:

  • promițându-ţi că nu vei retrage nicio sumă din acest fond până nu îţi îndeplinesti obiectivul;
  • configurareză-ţi o funcție de debit automat în contul în care primeşi salariul, pentru a te asigura că ţi-ai îndeplinit angajamentul lunar față de Fondul de urgență;
  • programează data pentru acest transfer cât mai aproape posibil de data salariului, astfel încât să nu ai ocazia de a consuma această sumă pentru alte cheltuieli discreționare.

Direcţioneză orice flux de "bani în plus" în Fondul de urgență

Pune în "Fondul de urgenţă" orice sumă venită din bonusuri, rambursări de impozit pe venit sau cadouri în bani, pentru a-ţi îndeplini obiectivul de a crea un "Fond de urgență" cât mai devreme.

CEC Bank te învaţă să fii responsabil cu banii tăi!

Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Start Up Nation vine în acest an cu un buget de 400 milioane euro. Când va fi deschis programul
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Adrian Câciu, a anunțat că 400 de milioane de euro vor fi disponibile pentru Start Up Nation 2024, pentru IMM-uri. Această sumă...
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
#fond de urgenta, #bani, #economii, #venituri, #capital, #cheltuieli, #cont, #impozit pe venit , #Banca