Echipa social-democrată a adus 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile în București

Publicitate electorala
Miercuri, 22 Mai 2024, ora 20:33
13538 citiri
Echipa social-democrată a adus 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile în București
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, a anunțat că echipa social-democrată a adus 1 miliard de euro fonduri europene nerambursabile în București.

”În echipă, alături de colegii noștri din Parlamentul European, putem aduce și mai mult! Acești bani sunt o șansă pentru a face comunitățile, din toată România, mai prietenoase cu oamenii.

Voi milita pentru atragerea de fonduri nerambursabile și după alegerile din 9 iunie, așa cum am făcut în mandatul anterior când primele vizite au fost la Bruxelles, la Parlamentul European.

Relația dintre București, România și Uniunea Europeană este esențială și avem un profit enorm până acum, peste 1 miliard de euro în Capitală și aproape 70 miliarde de euro la nivel național”, a declarat Gabriela Firea.

De asemenea, Firea a dezvăluit că, atunci când a ajuns la Primăria Capitalei, i s-a spus că nu există șanse să acceseze fonduri europene.

”Ceea ce părea că nu se va întâmpla, s-a realizat. În doi ani am obținut peste un miliard de euro fonduri europene nerambursabile pentru ceea ce au văzut toți cetățenii: transport public nou - 400 de autobuze prietenoase cu mediul, Euro 6, 130 de autobuze hibrid, autobuze electrice, tramvaie, troleibuze. Mult discutatele sume pentru rețele de termoficare - 300 de milioane de euro obținuți de echipa social-democrată la primărie.

Stația de epurare Glina, cel mai mare proiect de mediu din această zonă a Europei, aproape 400 de milioane de euro. Arcul de Triumf reabilitat pe fonduri europene. Observatorul astronomic. Dar aș adăuga aici și ce am obținut noi ca echipă social-democrată, faptul că medicii și asistentele din București de la spitalele din subordinea Capitalei s-au perfecționat cu fonduri europene în spitale din Europa și au venit acasă mai bine pregătiți.

Ne-am dori ca în următoarea perioadă să obținem mai multe fonduri europene pentru extinderea rețelei de metrou din București. Ar fi șansa fluidizării traficului din Capitală”, a mai spus Gabriela Firea.

Partidul Social Democrat - Alianța PSD-PNL CMF 41240002

Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Aproape jumătate din lista europarlamentarilor români care urmează să își preia mandatul sunt nume noi în panoplia Parlamentului European. Printre aceștia sunt atât foști miniștri,...
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
Liderii Coaliției au revenit asupra deciziei privind datele celor două tururi ale alegerilor prezidențiale, ca urmare a unor nemulțumiri din PNL. Potrivit analiștilor, modificările au...
#fonduri europene, #PSD, #Gabriela Firea , #stiri politice
  1. Cine are majoritatea în consiliile locale de sector și unde este indispensabilă colaborarea cu AUR
  2. TOP scandaluri în care a fost implicat Klaus Iohannis, în 10 ani ca președinte al României
  3. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  4. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  5. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  6. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  7. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  8. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  9. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  10. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"