Botis a blocat inainte sa plece accesul la informatii privind contracte de finantare - IPP

Joi, 05 Mai 2011, ora 15:03
2588 citiri
Botis a blocat inainte sa plece accesul la informatii privind contracte de finantare - IPP

Institutul pentru Politici Publice (IPP) reclama adoptarea unui ordin care blocheaza accesul la informatiile din contractele de finantare semnate in cadrul Programului Operational de Dezvoltare a Resurselor Umane. Potrivit IPP, ordinul a fost semnat de catre ministrul Muncii, Ioan Botis, cu putin timp inainte de demisia sa.

Intr-un comunicat al IPP remis Ziare.com, se afirma ca inainte de plecarea din fruntea Ministerului Muncii, cel care raspundea de Autoritatea de Management a Fondurilor Structurale din domeniul muncii, Ministrul Ioan Botis, adopta Ordinul nr. 1301/2011 si bloca practic accesul la toate informatiile din contractele de finantare POSDRU inclusiv la cele din proiectul "Sansa la demnitate!", in care era implicata sotia si pentru care este cercetat pentru conflict de interese.

Ordinul este adoptat in 4 aprilie 2011, dupa ce in data de 1 aprilie a.c., Institutul pentru Politici Publice adresase o solicitare de informatii de interes public catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational de Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) pentru a obtine copii ale contractelor proiectelor finantate, ale rapoartelor de evaluare, ale dosarelor de licitatie.

Scandalul Botis mai face o victima: Trezorierul banilor europeni a fost demis

Dupa solicitarea IPP, Ministrul Muncii si Sefa Autoritatii de Management clasificau toate aceste informatii, ca si alte categorii de date ce sunt publice in orice tara civilizata.

Institutul cere premierului sa anuleze ordinul semnat de Botis si sa "permita oricarei persoane interesate sa aiba acces la informatii care deriva din folosirea fondurilor europene nerambursabile, acestea fiind fonduri publice ce trebuie cheltuite transparent".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Botis semnat ordin acces informatii, #Botis finantari resurse umane , #finantare