Targovistea risca sa piarda finantare europeana de peste 230 milioane lei

Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 07:49
1502 citiri
Targovistea risca sa piarda finantare europeana de peste 230 milioane lei

Municipiul Targoviste risca sa piarda finantare europeana de peste 230 de milioane de lei, din cauza intarzierii derularii a doua proiecte, a declarat, miercuri, la Targoviste, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Muntenia, Liviu Musat.

Cele doua proiecte sunt Planul integrat de dezvoltare urbana, cu o valoare totala de 149 de milioane de lei, si centura municipiului, cu o valoare de 88,7 de milioane de lei.

"Un exemplu important este, la Targoviste, Planul integrat de dezvoltare urbana. Aici va trebui, in perioada urmatoare, sa depunem toate eforturile pentru reinscrierea proiectului in traiectoria normala. Sunt doi ani si ceva de cand s-a semnat contractul de finantare (...).

Mai avem un proiect, tot de cateva zeci de milioane de lei, centura Targovistei. Proiectul este intr-o faza ingrijoratoare vizavi de sansele de a fi finalizat. La acesta, spre deosebire de Planul integrat de dezvoltare urbana, macar contractul de lucrari a fost atribuit, a fost reziliat si urmeaza ca, pentru partea de lucrari ce nu a fost realizata, sa se faca o noua licitatie", a precizat Liviu Musat.

Acesta a spus ca proiectele care nu respecta termenul iulie 2015 vor pierde finantarea.

"Am luat hotararea, impreuna cu decidentii din consiliul de dezvoltare din consiliile judetene din regiune, sa incercam sa facem tot pentru a accelera aceste proiecte, iar daca nu exista posibilitatea incadrarii in termenul maxim, respectiv iulie 2015, vom fi pusi in situatia de a rezilia contracte de finantare", a spus Musat.

Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a vizitat, miercuri, mai multe proiecte REGIO din judetul Dambovita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Targoviste finantare bani, #Targoviste pierde bani finantare , #finantare