Peste o suta de cereri de finantare din Regiunea SV

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 15:48
1082 citiri
Peste o suta de cereri de finantare din Regiunea SV

Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuitelor a primit, de la solicitantii din regiunea Sud-Vest, un numar de 115 cereri de finantare prin Programul Operational Regional.

Dintre acestea, 80 sunt in proces de evaluare, iar 35 au fost deja respinse sau retrase de catre aplicanti.

"Avem deja trei contracte semnate pentru reabilitarea si modernizarea mai multor drumuri judetene, in valoare de aproximativ 147.000.000 lei, dintre care aproximativ 106.000.000 lei nerambursabili. Alte doua cereri de finantare sunt in curs de contractare, valoarea totala a acestora fiind de aproximativ 100.000.000 lei", a precizat, Gabriel Friptu, director general la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, citat de NewsIn.

In cadrul axei prioritare 2, care vizeaza infrastructura de transport, alocarea financiara regionala este de 403.000.000 de lei si asigura 12 proiecte.

Pana in prezent, la nivelul judetului Dolj, pe axa 2 au fost aprobate cinci proiecte, in valoare totala de aproximatix 218.000.000 de lei. Cele doua proiecte care urmeaza sa primeasca finantare vizeaza reabilitarea si modernizarea drumurilor si fluidizarea traficului rutier in municipiul Craiova.

In acelasi timp, pe axa 3, care vizeaza reabiliotarea si modernizarea infrastructurii preuniversitare, au fost aprobate doua proiecte, in valoare de 71.000.000 de lei.

In cadrul aceleeasi intalniri, Gabriel Friptu a anuntat ca in ceea ce priveste drumul expres Craiova-Pitesti, lucrarile vor incepe in luna aprilie 2009, mai precizeaza agentia de stiri.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#Regiunea Sud Vest, #finantare, #cereri , #finantare