Ziare.com

18 tari trebuie sa ramburseze CE 215 milioane de euro primite pentru agricultura

de Livia Stroie
Marti, 29 Septembrie 2009, ora 21:02

   

18 tari trebuie sa ramburseze CE 215 milioane de euro primite pentru agricultura
Comisia Europeana a cerut rambursarea a 214,6 milioane de euro, bani din fonduri comunitare, de la 18 tari, pentru neregulile privind cheltuirea banilor, in cadrul Politicii agricole comune.

Astfel, Bruxelles cere inapoi Frantei 71 de milioane de euro din fonduri comunitare, acordate pentru agricultura, si care nu au facut obiectul unor controale suficiente sau pentru care a fost aplicata in mod eronat legislatia europeana in 2006 si 2007, relateaza Le Figaro.

Potrivit unei surse de la Bruxelles, citata de publicatia franceza, Comisia Europeana reproseaza Frantei faptul ca nu a trnspus in legislatia nationala anumite norme de mediu, care conditionau ajutoarele primite, si ca nu a implementat instrumente eficiente de control asupra respectarii normelor ce conditionau ajutoarele.

Spania trebuie sa dea inapoi 31,7 de milioane de euro, primiti in special pentru productia de ulei de masline, domeniu in care controalele nu sunt suficiente, iar sanctiunile prost aplicate. Tara Galilor, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Polonia si Portugalia vor trebui sa dea inapoi intre 10 si 28 de milioane de euro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In urma cu doua luni, o analiza publicata de ziarul "New York Times" arata ca o mare parte din cei 71 de milioane de euro acordati de Uniunea Europeana ca subventii pentru agricultori mergea la firme care nu aveau nimic in comun cu agricultura.

Cele mai multe fonduri au mers la firme precum marii producatori de alimente, fabrici de zahar, companii de distilare sau firme de catering pentru croaziere de lux, scriau jurnalistii de la "New York Times", notand ca tarile membre nu au transmis, in cele mai multe din cazuri, informatii complete si clare despre modul in care au fost cheltuite fondurile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 814 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor