Ziare.com

Aproape 3.000 de tineri s-au facut fermieri cu bani de la UE

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 11:22

   

Aproape 3.000 de tineri s-au facut fermieri cu bani de la UE
2.783 de tineri romani au primit fonduri de la Uniunea Europeana pentru a se face fermieri. Ei au primit intre 10.000 euro si 25.000 de euro pentru a pune pe picioare o exploatatie agricola.

Pentru a fi considerat eligibil si a primi banii de la UE, un solicitant trebuie sa aiba mai putin de 40 de ani la data depunerii cererii si sa preia pentru prima data o exploatatie agricola cu o dimensiune minima de 6 UDE (Unitati de Dimensiune Economica), potrivit Capital.

Pentru cele 6 UDE va primi 10.000 de euro, iar pentru fiecare unitate suplimentara UE ii va da inca 2.000 de euro. Sprijinul total nu poate depasi, insa, 25.000 de euro, oricat de mare ar fi exploatatia.

Cea mai mare parte a tinerilor care au primit fonduri europene pentru fermieri lucrau deja in agricultura sau au parinti care locuiesc si muncesc la sat.

Mai mult de jumatate dintre tinerii care au semnat contractele cu Agentia de Plati au primit deja suma maxima nerambursabila oferita, iar alti 4.000 de tineri asteapta sa fie declarati eligibili pentru a primi banii.

Pana in prezent, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a primit 6.572 de cereri de finantare pentru Masura 112 - "Instalarea tinerilor fermieri" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala. Valoarea proiectelor depuse de tineri este de 136,7 milioane euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3874 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

in sfarsit o stire normala!

.....si nu una senzationala.!
Ce ciudat nimeni nu are nimic de comentat.
Toti carcotasii de la ziare. com cauta stiri senzationale de comentat.
Santeti oare toti fani OTV?
Santeti oare atrasi doar de stirile negativiste si paguboase?
Oare numai exista oameni normali in Romania?
PACAT! MARE PACAT!


SAU POATE NU COMENTATI PENTRU CA NU SUPORTATI SA VEDETI CUM ALTE PERSOANE REUSESC IN VIATA.

 

Da,asa e

stirea este senzationala,tot ce e bun nu e bun,felicitari celor care au avut curajul sa porneasca pe acest drum.Mult succes!!!!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor