Ziare.com

Ciolos: Romania nu risca suspendarea fondurilor europene pentru agricultura

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 15:45

   

Ciolos: Romania nu risca suspendarea fondurilor europene pentru agricultura
Romania nu risca suspendarea sau blocarea fondurilor europene pentru agricultura sau dezvoltare rurala sau alte programe sectoriale, insa acest lucru depinde in continuare de masurile care vor fi aplicate, a declarat, miercuri, comisarul european, Dacian Ciolos.

"Nu exista riscul pentru suspendarea fondurilor pentru agricultura sau dezvoltare rurala si nu stiu sa existe un astfel de risc pentru alte proiecte sectoriale in cadrul programelor structurale sau de coeziune. Asa cum stau lucrurile acum, nu avem niciun motiv sa ne gandim la blocarea sau la suspendarea fondurilor pentru agricultura sau pentru dezvoltare rurala", a precizat comisarul european pentru Agricultura.

Ciolos: Romania va fi unul dintre putinii beneficiari ai bugetului pentru agricultura

Acesta a mai spus ca Romania are termen pana in luna august sa aplice masurile necesare."Romania mai are pana in august pentru a demonstra ca poate lua taurul de coarne, ca poate sa aplice masurile necesare, iar daca acestea sunt considerate de Comisie ca fiind consistente si suficiente, se poate ca platile sa nu se suspende sau sa se reia. Totul depinde de ce va face Romania", a completat Ciolos.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Comisarul a mai spus ca este nevoie de o persoana cu greutate politica in Guvern care sa poata sa propuna si sa ia masurile necesare la nivel orizontal pentru a simplifica sau debloca anumite situatii pe diferite programe operationale.

"De multe ori aceeasi problema apare pe diferite proiecte si domenii, aceeasi problema care ar putea fi mai usor rezolvata de catre guvern daca ar exista o abordare, o viziune de ansamblu. Anumite probleme comune pe unele programe sectoriale ar fi mai usor rezolvate daca ar exista o coordonare centrala cu greutate in Guvern", a conchis comisarul.

Sursa: rNews

Articol citit de 735 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor