Ziare.com

Prime de 3 milioane de euro pentru fermele care trec la agricultura ecologica

Joi, 17 Iunie 2010, ora 15:34

   

Prime de 3 milioane de euro pentru fermele care trec la agricultura ecologica
Ministerul Agriculturii va acorda din a doua parte a acestui an prime de conversie a fermelor de la agricultura traditionala la cea ecologica, in urma negocierii cu Comisia Europeana (CE), valoarea totala a fondului ridicandu-se la 3 milioane euro, a declarat joi ministrul de resort, Mihail Dumitru.

"Este o prima pe care o platim din fonduri europene pentru circa 1.800 de fermieri. Avem un buget de circa 3 milioane euro", a mentionat Dumitru, care a adaugat ca fermierii trebuie sa depuna cereri in acest sens si sa indeplieasca mai multe conditii pentru a beneficia de acesti bani.

El sustine, insa, ca fermierii trebuie sa indeplineasca "o serie de conditii, in special sa demonstreze ca trec de la agricultura normala, cu pesticide, la agricultura ecologica.

"In Romania au inceput sa se devolte acele targuri unde se vand produse traditionale si ecologice. Vrem sa le platim prima acestor intreprinzatori ca sa ramana in aceasta nisa si sa compensam astfel tendinta lor de a creste si a deveni industriali si de a iesi din aceasta nisa a produselor traditionale si ecologice", a explicat Dumitru.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

El a mai spus ca, de anul viitor, ministerul incearca sa introduca o masura de agromediu atat pentru conversie, cat si pentru suportarea cheltuielilor de certificare in agricultura ecologica, urmand sa fie finantata din programul national de finantare rurala in cadrul Axei 2.

Sursa: rNews

Articol citit de 2066 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Primul pas spre un export asteptat .

La mai multe .

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor