Ziare.com

UE va plati pana la 95% din costul proiectelor pentru dezvoltare rurala din Romania

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 23:10

   

UE va plati pana la 95% din costul proiectelor pentru dezvoltare rurala din Romania
Parlamentul European a aprobat marti un proiect prin care UE va putea sa finanteze pana la 95% din costul proiectelor pentru dezvoltare rurala din Grecia, Irlanda, Portugalia, Romania si Letonia, pentru a permite si a accelera cresterea economica si stimularea competitivitatii.

Aceasta rata de cofinantare mai ridicata pentru tarile ce se confrunta cu dificultati financiare urmeaza sa fie aplicata temporar pana la sfarsitul lui 2013.

Eurodeputatii au sustinut cresterea ratei de cofinantare prin Fondul european agricol pentru dezvoltare rurala, pentru a garanta ca tarile care se confrunta cu probleme de finantare din cauza crizei financiare pot sa isi implementeze in continuare proiectele.

Noile reguli se vor aplica numai pana la sfarsitul lui 2013 si vor fi limitate la perioada in care un stat membru este eligibil pentru asistenta financiara prin intermediul mecanismului privind balanta de plati (Romania, Letonia si Ungaria) sau prin intermediul Mecanismului european de stabilizare financiara (Grecia, Irlanda si Portugalia).

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Suma totala a finantarii europene destinate dezvoltarii rurale ramane neschimbata, iar masurile temporare nu vor avea impact asupra perioadei de programare de dupa 2013, se subliniaza in rezolutia adoptata in PE cu 622 de voturi pentru, 60 impotriva si 17 abtineri.

In continuare, Consiliul va trebui sa aprobe oficial propunerea in urmatoarele zile, pentru a permite ca legislatia sa fie semnata oficiala la sfarsitul sedintei plenare de la Strasbourg.

Noile reguli vor intra in vigoare dupa publicarea lor in Jurnalul oficial al UE.

Masuri similare pentru proiectele de dezvoltare regionala finantate prin fonduri structurale au fost aprobate de PE in 1 decembrie si urmeaza sa fie discutate de Consiliu si adoptate saptamana aceasta.

Sursa: rNews

Articol citit de 1713 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da' ciubuc (mă rog, "comision"), dă? Dacă nu, pentru ce să se scoale

vreunu' din pat?

 

 

Excelent!

Pentru ridicarea urbanizarii satelor programul prezentat de dna Udrea,de modernizare a 10.000 km
de drumuri judetene si comunale este crucial,alaturi de introducerea canalizarii si apei curente.Sunt factorii de baza a civilizarii satelor!
Aceasta in ciuda prostiilor debitate de mitici,mitice,gica contra sau"genialii"Bula-Tonta si Antenescu-Bidon Gol.Teo

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor