Ziare.com

Fermierii din Valea Jiului, la bilant

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 23:36

   

Fermierii din Valea Jiului, la bilant
Fermierii si proprietarii de pasuni si terenuri agricole din Valea Jiului s-au intalnit marti la Petrosani cu reprezentantii APIA, pentru a pune la punct metodologia recensamantului.

Oamenii au fost informati despre ceea ce au de facut si au aflat care sunt normativele europene in baza carora trebuie sa-si declare pamanturile lucrate sau nu, sau cum pot primi bani pentru subventionarea activitatii de crestere a animalelor.

"Am facut o expunere si le-am vorbit fermierilor despre recensamantul agricol care se desfasoara in perioada 2 decembrie 2010 - 31 ianuarie 2011, recenzorii vor inregistra absolut tot ce tine de agricultura. Acest recensamant are loc o data la 10 ani in toata Europa iar banii sunt europeni. Datele care se consemneaza vor sta la baza dezvoltarii agriculturii pe perioada 2014-20120. Sper ca au constientizat corectitudinea acestor date ", declara Ioan Stefan, director Directia Agricola Hunedoara.

Mai mult, oamenii au aflat cum pot primi subventii si care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca atunci cand primesc bani europeni. Totul se va face cu strictete, pentru ca, la final forurile europene vor face bilantul.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"In perioada 2007-2013, avem un plan national de dezvoltare in cadrul caruia primim bani europeni dar si din bugetul national care vin pe doi piloni, plati directe si complementare. Sunt sustinute fermele cu fonduri nerambursabile pe timp de trei ani in baza unor proiecte pe care le intocmesc.

Am atras atentia fermierilor ca acesti bani vin cu scopul de a ne dezvolta, cu alte cuvinte banii astia trebuie sa se regaseasca in investitii pentru ca in 2013 va fi un an de bilant cand vom fi intrebati ce s-a intamplat cu acesti bani si am atras atentia ca acesti bani nu ar trebui sa se duca in cheltuielile curente ci in investitii care sa duca la dezvoltarea agriculturii", spune Ioan Stefan.

Romania va efectua, incepand din decembrie 2010 si pana in ianuarie 2011 un nou recensamant agricol, prin reactualizarea datelor privind suprafetele agricole existente, efectivele de animale, sistemele de irigatii, numarul producatorilor agricoli si nivelul de dotare al fermelor.

Conform normelor Uniunii Europene in domeniul statistic, fiecare stat membru trebuie sa efectueze un recensamant general agricol o data la zece ani.

La recensamantul general agricol sunt inregistrate toate unitatile agricole, indiferent de tipul de proprietate si forma de organizare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 775 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor