Ziare.com

Fermierii vor primi o "compensare pentru bunastarea animalelor"

Duminica, 18 Aprilie 2010, ora 15:28

   

Fermierii vor primi o "compensare pentru bunastarea animalelor"
Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca ministerul a pregatit o Hotarare de Guvern prin care doreste sa acorde crescatorilor de porcine si de pasari o "compensare pentru bunastarea animalelor".

"Sectorul cel mai afectat de criza este cel de crestere a porcului si a pasarilor. Am pregatit doua scheme de ajutor care vin sa acorde o compensare pentru bunastarea animalelor. Prin aceste doua scheme noi vrem sa le dam un ajutor fermierilor care vor oferi animalelor anumite conditii. Avem o HG care a plecat din minister si asteptam sa vedem daca celelalte ministere o vor accepta, deoarece avem resurse bugetare putine", a spus Dumitru, conform Monitorul de Suceava.

Potrivit acestuia, pentru a beneficia de aceasta compensare de bunastare fermierii trebuie sa asigure animalelor conditii de trai in plus fata de standardele de bunastare prevazute de regulamentele europene.

"Fata de nivelul obligatoriu al standardelor de bunastare prevazut prin regulamentele europene, crescatorii trebuie sa mai asigure cateva lucruri, cum ar fi marirea spatiului de miscare, apa potabila, asigurarea unui climat propice. In functie de cate standarde din acestea indeplineste un fermier poate primi mai multi bani", a afirmat Dumitru.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ministrul Agriculturii a precizat ca, in total, pentru cele doua programe sunt prevazuti circa 200 de milioane de euro in 2010.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a fost prezent la Timisoara, la cea de-a saptea editii a salonului Vinvest, la care participa 50 de expozanti, din care 23 de producatori de vin din Romania si strainatate.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1264 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor