Ziare.com

Finantare in scopul reimpaduriri terenurilor degradate

Vineri, 27 August 2010, ora 15:09

   

Finantare in scopul reimpaduriri terenurilor degradate
In cadrul Programului de imbunatatire a calitatii mediului, pana la 1 octombrie 2010, in judetul Timis, se desfasoara sesiuni de finantare pentru impadurirea terenurilor agricole degradate.

Suma destinata finantarii activitatilor ce se desfasoara se ridica la 100 de milioane de lei si este nerambursabila. Fiecare proiect aprobat va primii 3,5 milioane de lei. Finantarea se asigura la nivel local, prin Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Timis.

Scopul sesiunii il constituie mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale a padurilor, extinderea suprafetei impadurite la nivel national, precum si ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor agricole degradate.

Toatea activitatile desfasurate in cadrul acestor sesiuni sunt sprijinite de Administrarea Fondului pentru Mediu.

Citeste mai multe despre terenuri agricole fonduri impaduriri
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1443 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

de acord,..

daca se organizeaza si in zona Arad,eu ma angajez sa particip si sa plantez 100 pomi

 

Felicitari Luciene...

... esti un om demn, devotat locurilor natale si....un bun exemplu pentru altii.

va dau cuvintul meu ...

ca nu glumesc,chiar mi-ar place sa particip la asa ceva ,,..daca un pic sa mai racoreste,e ok,plus ca putina miscare nu ne strica la majoritatea.

Prosteala pentru creduli

Romania si romania este o tara care crede in basme. Cel putin la concluzia asta am ajuns. Este de apreciat gestul tau.....dar sa-ti spun cam cum sta treaba in realitate. Asta pot sa-ti spun pentru ca ultimul meu serviciu in romania a fost cel de padurar. Pe scurt.....toti taie....dau mai departe........cotizeaza peste tot.......iar fraierii planteaza.....printre acesti fraieri ma aflu si eu...stai linistit.... Eu am avut o alta viziune despre padurile romaniei si am fost strivit de greutatea intereselor de exploatare....ROMSILVA se finanteaza singura din vanzarea lemnului.......asa ca banii care sunt pentru impaduriri....vin de la ei......singurul lucru de care mai au nevoie este sa gaseasca fraieri sa munceasca mocca.......astfel se face o economie la bugetul ROMSILVA. Este exact ca la o firma privata.........Asa ca....bafta multa si succes la impaduriri

dar stai un pic

care e sursa de finantare? mi se pare ca e alta decat cea provenita din "timbrul verde" sau "taxa de poluare auto". Daca e asa atunci banii aia unde merg? Pt ca maine vor pune taxa de fraier si nu va merge sa educe romanii ci sa plateasca clientela politica.

 

Omule ,!

Nici ce scrie in articol, nu retii ? Citeste ultima fraza, aceia te va destepta.
Si te superi daca zic ca : PRIETENII MEI SUNT INTELIGENTI ?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor