Ziare.com

Fondurile europene pe agricultura, rulate prin bancile care cofinanteaza proiecte

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 09:55

   

Fondurile europene pe agricultura, rulate prin bancile care cofinanteaza proiecte
Viitoarele fonduri europene pentru agricultura, de circa 21 de miliarde de euro, ar putea fi rulate prin bancile care vor cofinanta aceste proiecte, a anuntat, sambata, la Reghin, directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, Nicolae Popa.

Popa a facut declaratia in timpul unei conferinte de instruire si informare a fermierilor privind exercitiul financiar bugetar 2014-2020, precizand ca in exercitiul financiar actual bancile au avut conditii atat de restrictive incat fermierii nu au putut "sa se apropie" de credite pentru cofinantarea proiectelor europene, relateaza Mediafax.

"Ei au exagerat un pic poate mai mult, in sensul ca au devenit atat de restrictivi incat fermierii n-au putut sa se mai apropie de banci - in sensul ca au cerut, in loc de 110 la suta, cat trebuia sa depuna gaj, 150-160 la suta. Fermierii n-au mai avut posibilitatea sa identifice gajul pentru creditele pe care trebuia sa le avanseze. Nu mai pun la socoteala dobanzile destul de mari, care, sigur, au influentat foarte mult aceasta stare de lucruri", a spus Popa.

Acesta a adaugat ca trebuie "indreptate lucrurile", astfel ca ministrul Agriculturii a avut intalniri cu reprezentantii mai multor banci, oferindu-le posibilitatea sa ruleze toate fondurile europene viitoare pentru agricultura, de circa 21 de miliarde de euro, dar sa ofere credite pentru cofinantarea proiectelor, in conditii avantajoase.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Incercam sa convenim cu ei asupra unui program viitor, in sensul ca toate sumele pe care le avem la dispozitie, aproape 21 de miliarde de euro, sa le rulam prin aceste banci care vor sa vina langa noi si care sa ne ofere un pachet de finantare, de creditare, mult mai accesibil, cu dobanzi mult mai mici. Ma gandesc ca interesul este comun. Trebuie sa puna creditele in miscare si punandu-le in miscare realizeaza si profit", a afirmat Popa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1647 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor