Prime de 3 milioane de euro pentru fermele care trec la agricultura ecologica

Joi, 17 Iunie 2010, ora 15:34
2354 citiri
Prime de 3 milioane de euro pentru fermele care trec la agricultura ecologica

Ministerul Agriculturii va acorda din a doua parte a acestui an prime de conversie a fermelor de la agricultura traditionala la cea ecologica, in urma negocierii cu Comisia Europeana (CE), valoarea totala a fondului ridicandu-se la 3 milioane euro, a declarat joi ministrul de resort, Mihail Dumitru.

"Este o prima pe care o platim din fonduri europene pentru circa 1.800 de fermieri. Avem un buget de circa 3 milioane euro", a mentionat Dumitru, care a adaugat ca fermierii trebuie sa depuna cereri in acest sens si sa indeplieasca mai multe conditii pentru a beneficia de acesti bani.

El sustine, insa, ca fermierii trebuie sa indeplineasca "o serie de conditii, in special sa demonstreze ca trec de la agricultura normala, cu pesticide, la agricultura ecologica.

"In Romania au inceput sa se devolte acele targuri unde se vand produse traditionale si ecologice. Vrem sa le platim prima acestor intreprinzatori ca sa ramana in aceasta nisa si sa compensam astfel tendinta lor de a creste si a deveni industriali si de a iesi din aceasta nisa a produselor traditionale si ecologice", a explicat Dumitru.

El a mai spus ca, de anul viitor, ministerul incearca sa introduca o masura de agromediu atat pentru conversie, cat si pentru suportarea cheltuielilor de certificare in agricultura ecologica, urmand sa fie finantata din programul national de finantare rurala in cadrul Axei 2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#prime ferma ecologica, #bani acordati ministerul Agriculturii , #fonduri agricultura
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Primul pas spre un export asteptat .