Ziare.com

Romania trebuie sa dea inapoi 41 de milioane de euro din fondurile UE pentru agricultura

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 21:16

   

Romania trebuie sa dea inapoi 41 de milioane de euro din fondurile UE pentru agricultura
Romania trebuie sa ramburseze Uniunii Europene 41,7 milioane de euro pentru ca nu au fost folosite corect in agricultura. Suma reprezinta cheltuieli in cadrul Politicii Agricole Comune, iar decizia a fost adoptate vineri de Comisia Europeana.

Suma este imputata Romaniei pentru deficiente ale sistemului LPIS-GIS, ale controalelor administrative si ale modului de aplicare a sanctiunilor, potrivit Capital.

Comisia reclama de fapt ca 578,5 milioane de euro, acordati de UE pentru cheltuieli agricole, au fost cheltuiti in mod incorect, statele membre incalcand reglementarile comunitare sau procedurile de control al cheltuielilor agricole.

Conform deciziei CE, se vor recupera fonduri si de la Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Suedia, Olanda si Marea Britanie.

Bulgaria trebuie sa returneze 20,2 milioane de euro pentru un sistem LPIS-GIS de slaba calitate si pentru deficientele legate de controalele la fata locului, in timp ce Grecia are de rambursat cea mai mare suma - peste 300 de milioane de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1240 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

41 milioane euro

Sa le dam "coceanu" de banii astia.

 

q

mai bine stiuletele

Opozitia saboteaza Romania!

Dl presedinte prdonati arestarea intregii opozitii in frunte cu Ponta, felix, nus pentru sabotarea tarii! Nu mai putem permite incalcarea grava a constitutiei de catre opozitie. Recuperati urgent banii de la Patriciu, felix, nus & co tradatorii neamului

si de unde-i vor,..

din spatele tractorului,sau de la brazda cosita de Boc ?

 

hm...:)

poate cand nu mai gasim SAPA ...atunci le vom da baniiiiii

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor