Ziare.com

UE vrea sa-i trimita la tara pe functionarii sai din domeniul agriculturii

Marti, 17 Martie 2009, ora 13:04

   

UE vrea sa-i trimita la tara pe functionarii sai din domeniul agriculturii
Comisia Europeana intentioneaza sa-i trimita pe functionarii sai din domeniul agriculturii sa faca stagii obligatorii la tara, pentru a-si da mai usor seama de problemele de pe teren, in cadrul unei initiative care va fi anuntata oficial miercuri.

Programul de stagii la tara, denumit "experienta recoltelor", face parte dintr-o serie de propuneri care vizeaza simplificarea Politicii Agricole Comune (PAC) a Uniunii Europene si reducerea greutatilor birocratice cu care se confrunta agricultorii, informeaza AFP.

Comisarul pentru agricultura, Mariann Fischer-Boel, va prezenta detaliile acestei propuneri miercuri.

"Incepand din 2010, va fi implementat un program de formare ce va include o perioada petrecuta intr-o ferma agricola pentru functionarii din cadrul Directiei Generale pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala" a Comisiei, subliniaza documentul proiectului.

Obiectivul este "o intelegere mai buna a detaliilor practice si a problemelor cu care se confrunta acest sector", pentru a face in asa fel incat politicile UE "sa fie si mai bine conectate la situatia concreta a fermierilor", continua textul.

Fermierii europeni critica adesea PAC, spunand ca se pierd in reglementarile adaugate de-a lungul anilor si ca petrec deseori mai mult timp completand formulare pentru a primi subventii decat pe camp.

La randul sau, Comisia Europeana a precizat ca a facut multe eforturi de-a lungul anilor pentru a simplifica legislatia si si-a fixat obiectivul de a reduce preederile administrative cu 25% pana in 2012.

Sursa: rNews

Articol citit de 837 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cam tarziu da tot e bine!

e bine ca ii trimite pe camp,ca de obicei "bat campii de geaba" pe banii nostri, iar noi mancam otravuri si legume, fructe crescute pe rafie.

 

He he he ...

... asta imi aduce aminte de alte vremuri de pe la noi ...

 

asa invata

stand doar in birou nu ar avea experienta in domeniu


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor