Leonard Orban: Romania risca o suspendare a platilor pe mai multe programe

Sambata, 21 Iulie 2012, ora 12:50
2128 citiri
Leonard Orban: Romania risca o suspendare a platilor pe mai multe programe

Romania risca o suspendare a fondurilor europene pe mai multe programe incepand din luna august, atrage atentia ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Comisia Europeana a incheiat auditul efectuat in Romania pe mai multe programe operationale, iar rezultatele sunt asteptate la sfarsitul acestei luni. Pana atunci, Romania a oprit trimiterea catre Bruxelles a documentelor pentru atragerea finantarii.

Astfel, in cazul in care rezultatul auditului va fi pozitiv, platile ar putea fi reluate imediat. Exista si o varianta de mijloc, in care platile ar putea fi reluate cu conditia luarii unor masuri de ordin tehnic, iar suspendarea platilor ar fi cel mai rau scenariu.

"In momentul in care se decide ridicarea suspendarii trebuie sa parcurgi o intreaga procedura in interiorul Comisiei Europene, care poate sa dureze pana la doua luni. Practic, perioada de suspendare...in timp ce inreruperea se ridica imediat, acum decide CE, a doua zi se poate relua transmiterea de cereri de rambursare catre Comisia Europeana, in timp ce la suspendare, in momentul in care se decide ca lucrurile sunt in regula si suspendarea poate fi ridicata, pot tre cepina la doua luni de zile pana cand decizia sa fie aprobata", a spus Orban, intr-un interviu la The Money Channel.

#Orban fonduri europene, #Leonard Orban suspendare plati UE , #fonduri europene structurale