Ziare.com

Romania nu a absorbit niciun euro din fondurile comunitare in perioada 1-25 ianuarie

Luni, 04 Februarie 2013, ora 23:47

   

Romania nu a absorbit niciun euro din fondurile comunitare in perioada 1-25 ianuarie
Romania nu a absorbit niciun euro din fondurile structurale si de coeziune in perioada 1-25 ianuarie, in conditiile in care ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, si-a propus o rata de absorbtie de 50% pana la sfarsitul anului, nivelul actual fiind de doar 11,47%.

In aceeasi perioada, Romania nici macar nu a transmis cereri de rambursare catre Bruxelles. Astfel, nivelul declaratiilor de cheltuieli transmise la CE in raport cu alocarea UE 2007 - 2013 a ramas la 14,92% (2,865 miliarde euro), la fel ca la sfarsitul anului 2012.

In ceea ce priveste platile interne catre beneficiari, cresterea este foarte mica, de sub un procent: de la 21,85% (20,972,357,880 lei) la 22,28% (21,065,870,420 lei).

Stagnarea survine dupa ce in luna decembrie 2012, Bucurestiul reluase transmiterea unor cheltuieli la Bruxelles pe toate cele 7 programe, astfel ca nivelul cererile de rambursare a ajuns la 14,92% (2.865.958.955 euro), fata de 10,69% (2.053.421.933 euro) in noiembrie.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

La 16 ianuarie, comisarul pentru politica regionala, Johannes Hahn, a declarat, dupa o intrevedere cu ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici, ca 2013 reprezinta "o provocare speciala" pentru Romania care trebuie sa absoarba peste 5 miliarde de euro, in conditiile in care in 6 ani a atras doar 2,2 miliarde de euro in total.

Daca nu va cheltui cele peste 5 miliarde de euro, Romania se va confrunta cu un risc mare de dezangajare de fonduri.

Totodata, Johannes Hahn a precizat ca CE asteapta "anumite raspunsuri in cateva saptamani" pentru a face "o evaluare rapida" si pentru a lua o decizie privind programele presuspendate.

La 25 octombrie 2012, Comisia Europeana a notificat autoritatilor romane decizia de presuspendare integrala a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si partiala a Programului Operational Sectorial Transport (POS T) si a Programului Operational Regional (POR).

Scrisorile in limba romana au venit insa abia in luna decembrie 2012, astfel incat Bucurestiul are termen pana la mijlocul lunii februarie pentru a lua masuri astfel incat sa evite suspendarea.

Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) se afla in stare de presuspendare inca din luna august 2012.

Sursa: rNews

Articol citit de 1346 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ministerul pentru fonduri europene, ministerul proiectelor uriase...

...cam iau banii de pomana, dar se lauda mai ceva ca la piata.
La ritmul galopant de crestere a taxelor si impozitelor, nu se vor mai gasi amatori de proiecte, care sa se autopedepseasca atat de crancen...

 

ooops, USL !

Responsabilii mai iau salariul ?

5 milioane de pensionari și sute de mii de șomeri vă monitorizează..

 

este inceputul

unei catastrofe economice si sociale .

Ia ziceti mai votaci ... traiti mai bine ?
Cum e cu taxele astea in plus ?
Pana acum numai fo 20 ?
Va place , nu ?

 

No money, no funny! Incepe plictiseala prin casele de batrini?

Prin rezidentele luxuoase ale oltenasilor? Vine fomica? Dati din cioante, ca pinguinii: vivat USL! Pe muzica de Conga!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor