Ziare.com

Romania nu a absorbit niciun euro in noiembrie din fondurile europene

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 20:07

   

Romania nu a absorbit niciun euro in noiembrie din fondurile europene
Rata reala de absorbtie a Romanei pe cele sapte programe operationale cu fonduri structurale si de coeziune a fost in luna noiembrie aceeasi ca si la sfarsitul lui octombrie - 9,72%, respectiv 1,867 miliarde euro, de la Bruxelles nefiind virat niciun euro ca plati intermediare ale Comisiei Europene.

Potrivit statisticii privind absorbtia fondurilor europene publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Europene, s-a inregistrat o crestere la capitolul declaratii de cheltuieli trimise de autoritatile din Romania Comisiei Europene, de la 9,97% - 1,915 miliarde euro in octombrie, la 10,69% - 2,053 miliarde de euro la 30 noiembrie.

De asemenea, platile interne catre beneficiari au avut o crestere, redusa, de la 20,75% - 19,903 miliarde lei la sfarsitul lui octombrie, la 20,80% - 20,062 miliarde de lei.

Aceste cifre in luna noiembrie au fost realizate in conditiile in care au fost intrerupte platile de catre Comisia Europeana pe cinci dintre cele sapte programe operationale cu fonduri structurale si de coeziune - POSDRU, Transporturi, Competitivitate Economica, Mediu si Regional, care beneficiaza si de cele mai mari alocari de fonduri pentru perioada 2007-2013.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Celelalte doua programe operationale care au fost functionale in noiembrie beneficiaza de alocari mai reduse: Dezvoltarea Capacitatii Administrative - 208 milioane euro si Asistenta Tehnica - 170 milioane euro.

Reluarea platilor pe programul de Mediu a fost anuntata de Comisia Europeana in urma cu o saptamana, pe 28 noiembrie.

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul a primit luni, 3 decembrie, in mod oficial, scrisoarea privind deblocarea Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) si asteapta sa fie instiintat, saptamana viitoare, despre deblocarea Programul Operational Regional.

Pentru programele Transporturi si Competivitate Economica reluarea platilor era estimata de premierul Victor Ponta si ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru prima parte a anului viitor.

Comisia Europeana a notificat partii romane pe 25 octombrie ca a decis sa presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinantate prin fondurile structurale ale UE, respectiv Transport, Regional si "Cresterea Competitivitatii Economice, Romania avand la dispozizie doua luni pentru remedierea deficientelor.

Pentru cele trei programe, precum si pentru cel de Mediu, care nu a fost presuspendat, platile au fost blocate de la inceputul lunii iulie, in timp ce pentru POSDRU platile au fost blocate din mai.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2412 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

pe cine mira asta? ca doar e mai usor de furat bugetu decit UE...!!!

USL si PDL fura cu spor bugetu statului ./...e ceva nou? pai cite vile si-au ridicat poli-hotii romani? Nastase are 15 case plus terenuri si conturi bancare iar curind e liber...

 

Pentru asta trebuie capete luminate la guvern- azi nulitati

Cine sa se ocupe de probleme majore pentru tara? Pentru absortia de fonduri europene trebuie sa ai capete luminate la guvern, iar din cate se vede sunt numai nulitati, inculti, plagiatori, baroni, penali, incompatibili, profitori si unsi in functii din obligatie. De 7 luni Ponta ne-a ingropat in saracie si din asta, nu vom mai iesi curnad. Europa nu vrea sa auada de Ponta si USL, asta inseamna izolare si ca nimeni nu ne va mai ajuta din ianuarie cand se va declansa adevaratul dezastru al guvernarii Ponta.

rodul muncii guvernului usl...

Asta e guvernul incompetent usl. Pe ponta il intereseaza numai puterea si alegerile....camioanele cu faina si zahar distribuite prin tiganime si le la sarantoci. Ce treaba are el cu absortia banilor europeni care ar scoate tara din *** ?

Fonduri Europene= Puscarie

Cred ca sintem singurii din lumea asta care ne taiem singuri creanga. rad si portarii de noi la bruxelles : doamne ce popor de prosti. romanul nu stie sa gandeasca decat sa moara capra vecinului...hahaha. cine sa se riste pentru fonduri cand oricum trebuie sa sara cineva cu gura ca se umfla pipota-n el. Fratilor de la CE trebuie sa luati, nu sa dati!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor