Absorbtia fondurilor europene a batut pasul pe loc: Cum explica ministrul Teodorovici

Marti, 10 Februarie 2015, ora 20:21

   

Absorbtia fondurilor europene a batut pasul pe loc: Cum explica ministrul Teodorovici
Rata scazuta de absorbtie a fondurilor europene in ianuarie 2015 este ceva normal, a declarat, marti, ministrul de resort, Eugen Teodorovici.

El sustine ca spre finalul anului, "lucrurile se vor schimba radical si cresterea va fi una spectaculoasa", potrivit RFI Romania.

Rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune a crescut cu 0,06% in ianuarie 2015 fata de decembrie 2014, de la 51,81% la 51,87%, potrivit datelor postate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici spune ca e ceva normal pentru inceputul anului.

"Eu deja spun ca am trecut acest test, pe care media mi l-ar da zi de zi sau an de an sau luna de luna. In ultimii doi ani de zile, lucrurile au stat in acelasi mod. Normal, e luna ianuarie, e primul trimestru, lucrurile sunt la fel. O sa vedeti la fel, cum ne apropiem de final de an, lucrurile se vor schimba radical si cresterea va fi una spectaculoasa", a sustinut acesta.

"Cred ca anul trecut, noi am adus 3,5 miliarde de euro in Romania si asta a contat cu cel putin 1,2% crestere in PIB. In acest an mizam pe minim cinci miliarde de euro intrate in Romania. Este mai mult decat tot ce a intrat in Romania in primii cinci ani si jumatate, ca si suma totala", precizeaza ministrul Fondurilor Europene.

Romania a atras 52% din fondurile europene din cadrul financiar 2007-2013, iar tinta pe 2015 este 80 de procente.

Citeste mai departe despre Teodorovici: Absorbtia fondurilor europene va fi spectaculoasa in 2015 pe RFI Romania.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3184 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor