Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Beneficiarii de fonduri europene au incasat 715 milioane de lei pentru facturile restante

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 16:06
1774 citiri
Beneficiarii de fonduri europene au incasat 715 milioane de lei pentru facturile restante

Beneficiarii de fonduri europene au incasat 715 milioane de lei pentru facturile restante, din partea autoritatilor de management, pana la 25 martie, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.

"Autoritatile de Management au platit beneficiarilor facturi restante in valoare de aproximativ 715 milioane de lei pana pe 25 martie, adica aproape 60% din valoarea imprumutului contractat de la Trezorerie. Vom avea grija ca celelalte cereri de rambursare sa fie achitate cat mai repede, indiferent de efortul pe care trebuie sa-l depuna angajatii statului, pentru ca intreaga suma imprumutata de la Trezorerie sa fie virata beneficiarilor in aceasta luna", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"In plus, vom impune acest ritm de lucru alert pentru a recupera intarzierile si pentru a ajunge la zi cu plata facturilor", a adaugat Teodorovici, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Cele mai mari sume au fost achitate de Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional - aproape 251 de milioane de lei, cea pentru Programul Operational Sectorial Mediu - circa 169 de milioane de lei si de cea pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - aproape 166 de milioane de lei.

Potrivit Guvernului, pana la 25 martie fusesera depuse proiecte in valoare de 62,7 miliarde de euro, din care 39,4 miliarde de euro reprezinta contributia UE. Din acestea, au fost aprobate proiecte de 30,4 miliarde de euro, din care 18,5 miliarde sunt de la Uniunea Europeana. In total, platile catre beneficiari sunt de 5,29 de miliarde de euro.

T.B.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#plati restante fonduri europene, #Autoritati Management rambursari , #fonduri europene