Ziare.com

Bulgaria primeste 2,6 miliarde de euro de la CE

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 17:27

   

Bulgaria primeste 2,6 miliarde de euro de la CE
Comisia Europeana a aprobat, miercuri, fonduri in valoare de 2,6 miliarde de euro pentru Bulgaria, a anuntat premierul Boiko Borissov.

Bruxelles-ul refuzase accesul Bulgariei la sapte programe operationale, in valoare totala de 6,4 miliarde de euro, intre 2007 si 2013, din cauza lipsei controlului adecvat al cheltuirii fondurilor europene, relateaza AFP.

Noile subventii pot fi utilizate pentru diverse domenii privind competitivitatea si transporturile.

De asemenea, marti, Comisia Europeana a deblocat fonduri in valoare 1,4 miliarde de euro, pentru mediu, resurse umane si administratie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Duminica, un oficial bulgar estima ca tara sa ar putea pierde o mare parte din fonduri, avand in vedere ca doar 1,3% din cele atribuite pentru perioada 2007 - 2013, in valoare de 15 miliarde de euro, au fost folosite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1966 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum schimba subalternii lui BOC regula jocului in timpul meciului

ULUITOR!!! SCANDAL IMENS la ministerul agriculturii, Fondurile delapidate la sfarsitul anului anul trecut de PDL pentru platile asfaltagiilor portocalii nu pot fi puse inapoi. Pt a tergiversa lucrurile Ministerul Agriculturii a gasit solutia : Dupa ce 58 de firme au depus anul trecut proiecte Ministerul Agriculturii a schimbat regulile jocului in timpul jocului, contrar cerintelor premierului BOC : Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, a declarat miercuri ca proiectele aplicate pana in prezent in cadrul Programului Operational de Pescuit vor trebui refacute si redepuse, dupa ce sistemul de implementare al acestuia a fost refacut, fiind adaptat normelor europene.
"Pana acum am avut o problema majora legata de sistemul de implementare al programului, insa anul trecut acest sistem a fost complet refacut, astfel incat sa avem siguranta ca gestiunea acestui program se face cu respectarea regulilor de gestiune ale Comisiei Europene. (.).. Stim ca oamenii au facut investitii, au pregatit aceste proiecte, insa proiectele vor trebui redepuse, pe aceste proceduri corecte", a explicat ministrul de resort.

Potrivit lui Dumitru, pana in prezent, Romania nu a absorbit niciun ban din POP.
"Anul trecut au fost depuse 58 de proiecte, dar nu au fost efectuate plati pentru ca nu eram acreditati. Acum suntem in curs de acreditare. Etapele de acreditare pe care le mai avem de parcurs sunt foarte mici, mai dureaza maximum doua saptamani si vom putea fi conformi cu cerintele CE", a spus directorul general al Directie generale pentru pescuit - Autoritate de Management pentru POP, Cristian Apostol.
Ministrul de resort a adaugat ca spera ca sistemul sa fie acreditat si pana la finele acestui an sa poata fi trimise cererile de rambursare catre Comisia Europena.
"Aceasta redefinire a sistemului este functionala astazi, speram sa fie si acreditata repede, astfel incat sa putem depune cererile de rambursare Comisiei Europene si sa putem cheltui banii. Vrem ca pana la sfarsitul anului sa avem sistemul acreditat si sa putem pune cererile de plata", a mai spus ministrul agriculturii, care a adaugat ca Romania nu a pierdut inca nici un ban alocat Programului Operational de Pescuit.
"Deocamdata nu avem nicio suma angajata care trebuie dezangajata. La sfarsitul anului acesta vom avea prima perioada in care va trebui sa solicitam rambursarea pentru a nu pierde acesti bani. Deocamdata nu am pierdut nici un euro, insa e posibil sa pierdem daca nu avem cheltuieli suficiente", a explicat Dumitru.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor