CE ne trage de urechi din cauza fraudelor cu fonduri europene - Cum raspunde ministrul Teodorovici

Marti, 03 Iunie 2014, ora 16:01
2818 citiri
CE ne trage de urechi din cauza fraudelor cu fonduri europene - Cum raspunde ministrul Teodorovici

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca lupta impotriva fraudei este un obiectiv-cheie pentru o buna utilizare a banilor veniti de la blocul comunitar, la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a criticat tara noastra pe aceasta tema.

"Inca de la infiintare, Ministerul Fondurilor Europene a avut si are ca abordare principala 'toleranta zero' in fata fraudelor si a oricaror abateri de la principiile si bunele practici europene, de la cadrul legislativ si regulamentele europene. Tocmai din acest motiv, a dezvoltat o viziune pragmatica in sensul adoptarii unor masuri administrative, institutionale si legislative pentru a preveni si pentru a combate fraudele.

Subliniez ca lupta impotriva fraudei este un obiectiv cheie si in perioada de programare 2014-2020 si este nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor implicati pentru a implementa corect si cu succes fondurile europene, prin dezvoltarea unui sistem de management si control cat mai riguros", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in cadrul unui seminar, potrivit comunicatului remis Ziare.com.

Romania, cea mai slaba absorbtie din UE a fondurilor structurale - raport

Oficialul a reamintit ca Romania a intampinat dificultati in implementarea fondurilor europene in perioada guvernarii anterioare si din cauza fraudelor si coruptiei, adaugand ca tara noastra nu va repeta greselile din trecut.

"Trebuie sa folosim fondurile europene pentru a investi in viitorul nostru, in cresterea economica a Romaniei si a Uniunii Europene, nu trebuie sa utilizam banii europeni doar de dragul absorbtiei.

Asigurarea protectiei efective a intereselor financiare ale Uniunii Europene este una dintre prioritatile Guvernului Romaniei, care este implicat si ferm angajat in promovarea unei bune cooperari cu structurile nationale si cu cele europene, pentru a defini si implementa mecanismele anti-frauda si anti-coruptie", a adaugat Teodorovici.

Afirmatiile ministrului vin la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a atras atentia, in raportul pentru 2014 despre tara noastra, ca exista probleme grave in ceea ce priveste fondurile europene, precum coruptia si conflictele de interese.

10 probleme majore ale Romaniei - Ce recomandari are Comisia Europeana

C.P.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...