Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CE ne trage de urechi din cauza fraudelor cu fonduri europene - Cum raspunde ministrul Teodorovici

Marti, 03 Iunie 2014, ora 16:01
3001 citiri
CE ne trage de urechi din cauza fraudelor cu fonduri europene - Cum raspunde ministrul Teodorovici

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca lupta impotriva fraudei este un obiectiv-cheie pentru o buna utilizare a banilor veniti de la blocul comunitar, la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a criticat tara noastra pe aceasta tema.

"Inca de la infiintare, Ministerul Fondurilor Europene a avut si are ca abordare principala 'toleranta zero' in fata fraudelor si a oricaror abateri de la principiile si bunele practici europene, de la cadrul legislativ si regulamentele europene. Tocmai din acest motiv, a dezvoltat o viziune pragmatica in sensul adoptarii unor masuri administrative, institutionale si legislative pentru a preveni si pentru a combate fraudele.

Subliniez ca lupta impotriva fraudei este un obiectiv cheie si in perioada de programare 2014-2020 si este nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor implicati pentru a implementa corect si cu succes fondurile europene, prin dezvoltarea unui sistem de management si control cat mai riguros", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in cadrul unui seminar, potrivit comunicatului remis Ziare.com.

Romania, cea mai slaba absorbtie din UE a fondurilor structurale - raport

Oficialul a reamintit ca Romania a intampinat dificultati in implementarea fondurilor europene in perioada guvernarii anterioare si din cauza fraudelor si coruptiei, adaugand ca tara noastra nu va repeta greselile din trecut.

"Trebuie sa folosim fondurile europene pentru a investi in viitorul nostru, in cresterea economica a Romaniei si a Uniunii Europene, nu trebuie sa utilizam banii europeni doar de dragul absorbtiei.

Asigurarea protectiei efective a intereselor financiare ale Uniunii Europene este una dintre prioritatile Guvernului Romaniei, care este implicat si ferm angajat in promovarea unei bune cooperari cu structurile nationale si cu cele europene, pentru a defini si implementa mecanismele anti-frauda si anti-coruptie", a adaugat Teodorovici.

Afirmatiile ministrului vin la scurt timp dupa ce Comisia Europeana a atras atentia, in raportul pentru 2014 despre tara noastra, ca exista probleme grave in ceea ce priveste fondurile europene, precum coruptia si conflictele de interese.

10 probleme majore ale Romaniei - Ce recomandari are Comisia Europeana

C.P.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Teodorovici frauda fonduri europene, #frauda fonduri europene , #fonduri europene