Cele mai mari lucrari de infrastructura din Craiova - finantate prin Regio

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 08:26
24764 citiri
Cele mai mari lucrari de infrastructura din Craiova - finantate prin Regio

La inceputul lunii septembrie 2013 a fost inaugurat pasajul subteran din centrul Municipiului Craiova, a doua cea mai importanta lucrare de infrastructura rutiera finalizata de Consiliul Local cu sprijinul Regio, dupa inaugurarea unui pasaj suprateran.

Se estimeaza ca noul pasaj va prelua 77% din traficul direct spre Zona Metropolitana si va reduce cu 14% timpul de calatorie in oras.

Noul pasaj este construit in zona Universitate din Craiova, pe sub intersectia strazii Aries cu Alexandru Ioan Cuza si va prelua traficul auto pe traseul Blvd. Carol I - str. Aries.

Studiile de trafic realizate in 2010 au estimat pentru urmatorii 10 ani o crestere cu aproximativ 25% a numarului de vehicule care ruleaza in aceasta zona. Nu exista nicio alta solutie la nivelul solului care sa poata prelua fluxul rutier pe acest segment extrem de incarcat, cu sapte linii de transport public si un trafic mare de masini particulare. La ore de varf, aceasta portiune putea fi traversata cu o viteza medie de 13km/h.

Un prim pas spre fluidizarea traficului din Craiova

Lucrarile au demarat in 2012 si au fost terminate cu aproape jumatate de an inainte de termenul estimat. Lungimea totala a pasajului este de 405 m, din care zona acoperita masoara 184 m, iar rampele, 116 m. Pe langa pasaj, au fost amenajati 15.700 mp de carosabil, 7.800 mp de trotuare si un sens giratoriu de aproximativ 4.000 mp. Latimea pasajului asigura doua benzi de circulatie cu cate un trotuar tehnic de o parte si de alta.

"Este foarte bine venit acest proiect - un prim pas ca sa putem circula normal prin oras. Daca primaria rezolva si problema intersectiei bulevardului Carol I cu Calea Bucuresti, atunci vom scapa de multe ambuteiaje care apar in orele de varf", ne-a declarat M.S., un craiovean care sofeaza zilnic.

O buna infrastructura, pentru economie de timp si un mediu mai curat

Principalul avantaj al proiectului, pe termen mediu si lung, este reducerea timpului de traversare a zonei. Detinatorii de autovehicule, principalii beneficiari ai acestui proiect, se vor bucura de conditii mai bune si mai sigure de trafic, costuri reduse de operare, timp de calatorie semnificativ redus si o viteza de deplasare sporita.

Avantajati de acest proiect sunt si calatorii din mijloacele de transport in comun. Odata cu decongestionarea traficului, tot mai multi vor opta pentru transportul public.

Nu in ultimul rand, se asteapta ca activitatea economica din zona sa creasca. Fluidizarea traficului va stimula dezvoltarea economica, va sprijini investitiile importante si va trezi interesul altor investitori pentru amplasarea afacerilor in aceasta zona.

Proiectul "Construirea unui pasaj subteran in vederea descongestionarii traficului rutier din Zona Metropolitana Craiova - Realizare pasaj denivelat subteran, pe sub intersectia strazii Aries cu str. A.I.Cuza si respectiv cu str. Imparatul Traian in vederea preluarii traficului auto pe bvd. Carol I - str. Aries" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional si implementat in regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere si are o valoare totala de 66.051.309,71 lei din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 53.737.235,71 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#pasaj subteran Craiova, #fonduri europene drumuri, #fonduri Regio Craiova , #fonduri europene
Comentarii
Poza GigiDumitrascu
GigiDumitrascu
rank 1