Centrul Medical Brancusi - servicii medicale complete prin Regio

Marti, 24 Decembrie 2013, ora 08:00
18916 citiri
Centrul Medical Brancusi - servicii medicale complete prin Regio

C. M. Brancusi din Bucuresti a reusit, in doi ani, sa ajunga de la trei cabinete pentru medicina de familie la o policlinica cu specialitati si servicii medicale complexe.

Proiectul Regio "Program de investitii pentru extinderea si dezvoltarea activitatii firmei" a permis managerilor sa diversifice oferta unitatii medicale cu 6 noi cabinete de specialitate, dotate si echipate cu aparatura si instrumente de ultima generatie.

Policlinica Brancusi si-a deschis portile in anul 2009, odata cu inaugurarea cartierului ANL cu acelasi nume. Situata in sectorul 6 al Municipiului Bucuresti, unitatea medicala este singura din zona care deserveste locuitorii din perimetrul Valea Oltului - Prelungirea Ghencea - Drumul Taberei.

Ne-am dezvoltat in ritmul cresterii cartierului

Proiectul Regio a reprezentat, pentru coordonatorii unitatii medicale, singurul instrument prin care sa poata diversifica, in cel mai scurt timp, serviciile medicale. Finalizat in primavara anului 2013, proiectul a constat in achizitionarea de aparatura medicala si instrumente medicale pentru dotarea cabinetelor de imagistica - ecografie, radiologie si panoramic RX, ORL, ginecologie, fizio-kinetoterapie si explorari functionale. Mai mult, proiectul a permis angajarea a 7 medici, 5 asistente si 2 persoane pentru suport administrativ.

In momentul de fata, incluzand cabinetele dotate cu sprijinul Regio, policlinica ofera servicii pentru 14 specialitati medicale (dermatologie, diabet-nutritie, endocrinologie, explorari functionale, geriatrie, ginecologie, homeopatie, medicina de familie, medicina muncii, ORL, ortopedie, psihologie, recuperare medicala si stomatologie), la care se adauga centrul de imagistica, laboratorul si farmacia. Din luna februarie 2012, Centrul Medical Brancusi asigura, prin intermediul unui contract incheiat cu CASMB, asistenta medicala in sistem de permanenta.

O echipa de medici tineri, pentru un cartier tanar

Policlinica este condusa de Adriana si Nicolae Georgescu, doi medici tineri care si-au construit o echipa formata din oameni cu varste apropiate, pe care ii recomanda experienta si daruirea profesionala.

Chiar daca proiectul conceput pentru dotarea celor 6 cabinete a fost o provocare, rezultatele si mai ales reactiile pacientilor au facut ca tot efortul sa fie rasplatit:

"Am avut probleme pe parcursul implementarii proiectului, in sensul ca nu ne-am mai recuperat TVA-ul platit pentru aparatura medicala, chiar daca, teoretic, acesta este deductibil. Astfel, efortul nostru financiar s-a ridicat la aproximativ 40% din valoarea proiectului. Pe de alta parte, am stabilit un parteneriat cu CASMB prin care ni se deconteaza o parte din consultatiile efectuate. In trei ani, cred ca vom reusi sa amortizam intreaga investitie, asa cum ne-am propus atunci cand am scris proiectul", a declarat dr. Nicolae Georgescu.

Proiectul "Program de investitii pentru extinderea si dezvoltarea activitatii firmei" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat in Regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si are o valoare totala de 1.631.107 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 858.000 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio- Programul Operational Regional 2007-2013.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...