Ziare.com

Comisia Europeana nu a luat o decizie privind suspendarea platilor pentru Romania

Marti, 22 Mai 2012, ora 07:26

   

Comisia Europeana nu a luat o decizie privind suspendarea platilor pentru Romania
Comisia Europeana a precizat luni ca auditorii sai sunt in proces de analizare a constatarilor recentelor misiuni de audit de la Bucuresti si ca nu s-a luat deocamdata o decizie privind o eventuala suspendare a platilor in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pentru Romania.

"Auditorii Comisiei Europene sunt in proces de analizare a constatarilor recentelor misiuni de audit in Romania. Pentru moment, nu a fost trasa nicio concluzie si nu a fost luata nicio decizie privind o eventuala suspendare a platilor", a precizat Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, responsabil de fondurile oferite in cadrul POSDRU.

Sulfina Barbu, despre acuzatiile de frauda cu fonduri UE: Ponta e intr-o mare eroare

"Luarea oricarei decizii privind suspendarea va dura in orice caz cateva saptamani deoarece autoritatile romane vor primi ocazia de a comenta constatarile", a mai explicat Todd.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Comisia apreciaza ca autoritatile romane urmaresc cazul extrem de indeaproape si ca si-au indicat determinarea de a lua actiuni hotarate in cazul in care auditul va releva probleme", se mai arata in precizarea Comisiei Europene. Jonathan Todd a mai spus ca Executivul UE "urmareste indeaproape evolutiile" si lucreaza cu autoritatile romane in acest dosar.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, ca Executivul UE urmeaza sa decida, cel mai probabil, suspendarea platilor de bani europeni in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), in urma misiunilor de audit, adaugand insa ca nu a vazut raportul de audit.

Ponta denunta jaf cu fonduri UE: Botis, Lazaroiu si Sulfina Barbu, vinovati

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, la randul sau, ca auditul european efectuat privind derularea POSDRU pentru anii 2010 si 2011 a indicat grave probleme de sistem, ceea ce ar putea duce la suspendarea acestuia.

Ponta a precizat ca Romania risca astfel sa-i fie suspendate rambursari de 100 de milioane de euro de la Comisia Europeana pana la finalul anului 2012 si 1,1 miliarde de euro in anul 2013

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1330 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dl ponta

si-a si ridicat poalele-n cap si-si arata ce nu-i bine san fie vazut. Domnul Jonathan Todd spune clar : "autoritatile romane vor primi ocazia de a comenta constatarile", deci ar fi cazul pentru dl ponta sa astepte acele constatari ca sa stie despre ce e vorba.
Prestatia dlui ponta e jalnica ; domnia sa se compromite din ce in ce mai mult cu fiecare zi ce trece. Acum si-a luat un asa avant ca a mutat laturile dambovitene si in exteriorul tarii.
Va trebui timp Romaniei sa recupereze prostiile si rautatile pe care le face. Dl ponta trebuie oprit.

 

 

auzi scumpi ce zice lumea...

Ponta daca tot tuna si fulgera contra fostilor ministri ai Muncii, impotriva incompetentei si coruptiei fostei Puteri, as vrea sa-l aud pe dl. Ponta la fel de nervos si in privitna ciudateniilor din contractele pe bani europeni ale TelDrum, protejata lui Liviu Dragnea, contracte trecute si ele pe lista neagra a Bruxelles-ului.

 

 

Politicienii fac agitatie cu motive ascunse

In loc sa se uite bine la proiecte, la ong-uri cu 8 proiecte depuse, si cistigate, cite 4 identice, prefera sa lupte pentru externalizare, aceasta este miza agitatie... Adica si banii putini pentru proiectele de la stat privati pt. "consultanta". Serviciile de consultanta au bagat proiectele ciudate, vor hotie generalizata...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor