Comisia Europeana a confirmat: Ne taie temporar banii pentru programul POSDRU

Marti, 21 Februarie 2012, ora 12:37
2835 citiri
Comisia Europeana a confirmat: Ne taie temporar banii pentru programul POSDRU

Comisia Europeana a confirmat, marti, decizia de intrerupere a platilor prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pentru Romania, in urma neregulilor gasite la contractele derulate.

"Ieri seara, Ministerul Afacerilor Europene a primit scrisoarea oficiala de intrerupere a platii pe POSDRU", a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Acesta a precizat ca intreruperea de plati nu este o surpriza, insa a subliniat ca este vorba despre o intrerupere si nu de o suspendare, urmand ca plata sa fie reluata cand se constata remedierea problemelor.

"Importanta este aceasta deosebire functionala intre procedura de intrerupere si procedura de suspendare. Suspendarea presupune o obligativitate de a continua acest proces undeva la sase luni, pe cand intreruperea isi poate pierde acest caracter cand comisia stabileste ca probelmele au fost depasite", a adaugat purtatorul de cuvant.

Suciu a adaugat ca o delegatie a oficialilor europeni va analiza situatia in ceea ce priveste programul POSDRU, pentru a afla de ce recomandarile facute intitial nu au fost implementate.

"(...) Speram sa fie remediata situatia pana la sfarsitul lunii martie, avand in vedere ca sunt chestiuni de management", a declarat Dan Suciu, adaugand ca in cazul in care acest program se respecta, continuarea platilor "nu va presupune niciun efort bugetar extraordinar".

Situatia a fost anuntata, saptamana trecuta, de comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, care a declarat pentru Ziare.com ca Romania nu mai poate sa trimita, temporar, cereri de rambursare.

"E vorba de niste rapoarte ale misiunilor de audit, care au consemnat niste probleme, au facut niste recomandari si recomandarile nu au fost implementate de catre autoritatea de management. E o chestiune importanta si trebuie sa rezolvam aceasta problema cat mai repede", a declarat Dacian Ciolos, vineri.

UE, aproape sa intrerupa fonduri pentru Romania. Orban: Nu se pierde nimic

Sever Voinescu, purtator de cuvant al PDL, a precizat luni ca platile din fonduri europene prin programul POSDRU vor fi reluate din luna martie, dupa remedierea problemelor gasite.

"Suntem convinsi ca pe parcursul lunii martie platile vor fi reluate, am inteles ca cele mai multe dintre masuri sunt implementate si se fac eforturi pentru a implementa masurile cerute de structurile de audit", a declarat Sever Voinescu.

Citeste si:
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Alexandru Rafila cere reîmpărțirea atribuțiilor între DSU și Ministerul Sănătății: ”Trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată”
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, 1 decembrie, că se va ajunge în curând la o soluție în ceea ce privește reîmpărțirea atribuţiilor între Departamentul...
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Controversele numirii deputatei Laura Vicol în fruntea Comisiei Juridce. Ciolacu: ”Va trebui să vină să dea explicaţii”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Laura Vicol, propusă la șefia Comisei Juridice a Camerei Deputaților, va trebui să dea explicaţii publice cu privire la acuzaţiile care i se aduc. "Eu...