Comisia Europeana nu a luat o decizie privind suspendarea platilor pentru Romania

Marti, 22 Mai 2012, ora 07:26
1945 citiri
Comisia Europeana nu a luat o decizie privind suspendarea platilor pentru Romania

Comisia Europeana a precizat luni ca auditorii sai sunt in proces de analizare a constatarilor recentelor misiuni de audit de la Bucuresti si ca nu s-a luat deocamdata o decizie privind o eventuala suspendare a platilor in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) pentru Romania.

"Auditorii Comisiei Europene sunt in proces de analizare a constatarilor recentelor misiuni de audit in Romania. Pentru moment, nu a fost trasa nicio concluzie si nu a fost luata nicio decizie privind o eventuala suspendare a platilor", a precizat Jonathan Todd, purtatorul de cuvant al comisarului european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, responsabil de fondurile oferite in cadrul POSDRU.

Sulfina Barbu, despre acuzatiile de frauda cu fonduri UE: Ponta e intr-o mare eroare

"Luarea oricarei decizii privind suspendarea va dura in orice caz cateva saptamani deoarece autoritatile romane vor primi ocazia de a comenta constatarile", a mai explicat Todd.

"Comisia apreciaza ca autoritatile romane urmaresc cazul extrem de indeaproape si ca si-au indicat determinarea de a lua actiuni hotarate in cazul in care auditul va releva probleme", se mai arata in precizarea Comisiei Europene. Jonathan Todd a mai spus ca Executivul UE "urmareste indeaproape evolutiile" si lucreaza cu autoritatile romane in acest dosar.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, luni, ca Executivul UE urmeaza sa decida, cel mai probabil, suspendarea platilor de bani europeni in Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), in urma misiunilor de audit, adaugand insa ca nu a vazut raportul de audit.

Ponta denunta jaf cu fonduri UE: Botis, Lazaroiu si Sulfina Barbu, vinovati

Premierul Victor Ponta a anuntat luni, la randul sau, ca auditul european efectuat privind derularea POSDRU pentru anii 2010 si 2011 a indicat grave probleme de sistem, ceea ce ar putea duce la suspendarea acestuia.

Ponta a precizat ca Romania risca astfel sa-i fie suspendate rambursari de 100 de milioane de euro de la Comisia Europeana pana la finalul anului 2012 si 1,1 miliarde de euro in anul 2013

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: AGERPRES