Cum sa-ti faci ferma de vaci pe bani comunitari

Miercuri, 22 Aprilie 2009, ora 09:38
17810 citiri
Cum sa-ti faci ferma de vaci pe bani comunitari

Fermierii romani isi pot face un complex de bovine la standarde UE cu aproximativ 100.000 de euro, jumatate din investitie putand fi asigurata din fonduri europene. Banii comunitari nu pot acoperi achizitia vitelor.

Ferma trebuie sa fie obligatoriu amplasata in mediu rural, iar terenul trebuie sa fie in proprietatea solicitantului sau sa existe un contract de comodat intre acesta si proprietar. Investitia necesara infiintarii unei crescatorii de vaci poate fi recuperata in aproximativ cinci ani, scrie Adevarul.

Infiintarea unei ferme de bovine poate fi finantata prin masura 121, de incurajare a modernizarii exploatatiilor agricole. Pentru a incepe o astfel de investitie solicitantul trebuie sa fie inregistrat ca persoana fizica autorizata, asociatie familiala sau societate comerciala cu capital 100% privat.

Pentru a primi fonduri europene, solicitantul trebuie sa aiba pregatire profesionala in domeniu sau sa se oblige sa urmeze un curs de pregatire pana la finalizarea investitiei.

Ce profit poti sa obtii

Investitia va putea fi recuperata in aproximativ cinci ani. Cheltuielile anuale din activitatea de exploatare se vor ridica la 50.000 de lei (aproximativ 12.000 de euro).

Veniturile vor varia in primii cinci ani de activitate intre 120.000 si 150.000 de lei (28.500 si 36.000 de euro). Astfel, profitul din exploatare urca de la aproximativ 15.000 de euro in primul an la 25.000 de euro in al cincilea an de functionare a fermei.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#ferma vaci, #fonduri europene, #fonduri comunitare , #fonduri europene