Green Garden Resort - un popas pe Drumul Vinului, oferit de Regio

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 08:00
2389 citiri
Green Garden Resort - un popas pe Drumul Vinului, oferit de Regio

Situat in Odobesti, al carui nume este sinonim cu cel al vinului de buna calitate, complexul de agrement Green Garden Resort a aparut din nevoia de a oferi numarului tot mai mare de turisti un loc de popas si relaxare.

Cu ajutorul programului Regio, complexul s-a imbogatit cu un hotel de 3 stele, investitie care a permis ca sezonul turistic in zona sa se prelungeasca pe toata perioada anului, iar cota de piata si profitul firmei sa se dubleze in numai cateva luni.

Regio prelungeste sezonul turistic la Odobesti

Complexul Green Garden Resort a inceput sa functioneze in anul 1995, ca o baza de agrement situata in apropierea parcului din localitate. La acea vreme, era singurul local din judet care oferea turistilor o discoteca in aer liber, terasa, bar, loc de joaca pentru copii si sala de biliard, fiind in permanenta plin de clienti.

Intuind potentialul de dezvoltare, proprietarii au decis sa achizitioneze terenul de 215 mp ce imprejmuia complexul, pentru a dezvolta afacerea prin construirea unei unitati de cazare.

"Deoarece activitatea firmei avea un caracter sezonier, cel mult 4 luni pe an, ne-am propus sa realizam o investitie prin care afacerea sa devina functionala pe durata intregului an. Ideea investitei exista de multa vreme, insa a inceput sa se concretizeze in momentul in care am inteles ca finantarea Regio este o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea firmei. Am scris proiectul in toamna anului 2009, iar implementarea efectiva a inceput in ianuarie 2011 si s-a incheiat in septembrie 2012", povesteste Maricel Nicolas, administratorul Green Garden Resort.

Prin proiect a fost construit hotelul, compus din sase camere, restaurant, sala de conferinte si anexele necesare unei bune functionari. Hotelul a fost racordat la retelele de apa, canalizare si energie electrica. Toate camerele au fost dotate cu mobilier, televizoare si mini-frigidere. Proiectul a oferit locuri de munca permanente pentru sase persoane (un receptioner, o camerista, doi chelneri si doi bucatari).

Calitatea naste profit

Complexul a reusit sa isi diversifice foarte mult paleta de servicii oferite: organizeaza seminarii, conferinte, team-building-uri - evenimente care nu aveau pana acum un loc in care sa se poata desfasura.

De la inaugurare, hotelul a devenit principalul punct de atractie al orasului, locul preferat de distractie pentru locuitori si pentru turisti. Gradul de ocupare a crescut constant, depasind cu mult previziunile initiale, motiv pentru care managerii unitatii iau in calcul cresterea capacitatii de cazare, cel mai probabil tot prin intermediul fondurilor europene.

"Doresc sa multumesc conducerii si personalului de la Green Garden pentru calitatea serviciilor oferite, pentru amabilitatea si disponibilitatea de care au dat dovada. Acest lucru demonstreaza ca se pot construi lucruri marete si de calitate si in orase mici, cum e Odobestiul", este de parere Dumitru Lazar, oaspete al hotelului.

Pentru viitor, managerii Green Garden si-au propus sa dezvolte afacerea exploatand specificul zonei. Printr-un parteneriat cu consiliul local, doresc sa promoveze localitatea ca un obiectiv important in Drumul Vinului, cu scopul de a atrage cat mai multi turisti si investitori in domeniul viticol.

Totodata, in cadrul hotelului urmeaza sa se organizeze serate pentru degustarea vinurilor - un tip de evenimente care lipseste din oferta de servicii a localurilor din Odobesti.

Proiectul "Cresterea competitivitatii firmei Romintur prin investitii in vederea modernizarii activitatii" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat in Regiunea de dezvoltare Sud-Est. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si are o valoare totala de 1.640.658 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 839.000 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio- Programul Operational Regional 2007-2013.

Citeste si:
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei...
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Sursa: Ziare.com
Comentarii