Mai multa distractie la Baile Figa dupa inaugurarea Aqua Land-ului

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 08:00
5332 citiri
Mai multa distractie la Baile Figa dupa inaugurarea Aqua Land-ului

Cea mai noua statiune balneara din Romania, Baile Figa, a fost construita din fonduri Phare si inaugurata in anul 2010. Doi ani mai tarziu, odata cu finalizarea proiectului Regio "Extinderea parcului balnear Baile Figa cu Mini Aqua Land", numarul de turisti s-a dublat, iar localitatea Beclean a devenit, in numai cativa ani, o atractie turistica importanta a regiunii Nord-Vest.

Totul a inceput in anul 2005, cand cercetarile la fosta mina de sare de la Baile Figa, cu o vechime de peste 3000 de ani, au scos la iveala obiecte ce dateaza din perioada dacica si chiar din epoca bronzului: vase folosite pentru exploatarea sarii, ciocane de minerit, scari de lemn, garduri si constructii de lemn. Potrivit specialistilor, acest sit este cea mai importanta descoperire arheologica din ultimii ani, in Europa Centrala si de Est.

Distractie si sanatate

Statiunea Baile Figa, construita in 2008, este in primul rand balneara, cu ape sarate si namol cu proprietati asemanatoare celor de la Techirghiol. Suprafata de 15 hectare a fost amenajata cu multe spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, terenuri de tenis si fotbal, un centru spa, jacuzzi, sauna, o piscina cu apa dulce, una cu apa sarata, un bazin rustic cu namol, o cascada, un lac sarat si un rau lenes, pe care turistii pot pluti relaxat, pe colace si barcute gonflabile.

Jos, la liziera padurii, se afla lacul sarat Cerbul. Peste tot, pe plajele cu nisip, pe cele cu iarba, pe plaja lacului sarat, pe gazonul artificial creat de-a lungul Raului lenes, numeroase sezlonguri si umbrele protectoare, imbie turistii sa se relaxeze si sa profite de ziua de odihna si de conditiile confortabile.

Ideea construirii Aqualand-ului a aparut in perioada lucrarilor de finalizare a amenajarii initiale a Parcului Balnear, in anul 2009.

Proiectul a constat in construirea a trei tobogane uriase si a unei piscine cu apa dulce, calda, avand lungimea de 18 metri, latimea de 15 metri si o adancime cuprinsa intre 0,8 metri si 1,2 metri.

Piscina este locul de colectare pentru utilizatorii celor trei tobogane acvatice, care au in total cinci piste de alunecare pe apa. Toboganele pleaca de la o inaltime de peste 10 metri si au diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle si alte efecte de senzatie.

Primul tobogan, Kamikaze, ofera senzatii tari, prin viteza foarte mare de alunecare. Al doilea, Concurs, are trei piste de alunecare, oferind posibilitatea coborarii simultane pentru trei persoane. Spirala, cel de-al treilea, este o imbinare de elemente rosii si albe, cu serpentine, bucle si alte efecte, oferind amatorilor de adrenalina o alunecare de aproape 70 de metri, pana la piscina de colectare.

Tot in cadrul proiectul s-au achizitionat 50 de panouri solare care incalzesc apa, a fost amenajata piscina cu apa dulce cu efect de valuri si s-a montat pavaj pe 1.400 de metri patrati.

Regio, un program pentru redescoperirea Romaniei

Dupa construirea Aqualand-ului, numarul de turisti aproape s-a dublat. Implicit, au crescut si incasarile aduse de Parcul Balnear. Numai din toboganele acvatice, inaugurate la mijlocul sezonului in anul 2012, s-au incasat 80.000 de lei, iar in anul 2013, intr-un sezon, s-au incasat 170.000 de lei.

"Regio ne-a dat posibilitatea sa transformam un vis in realitate, sa reorientam o intreaga zona, care a devenit, dintr-un loc fara perspective, un punct de atractie turistica nationala. Este cea mai buna forma de promovare a orasului Beclean in toata tara. Incasarile anuale din turism contribuie la dezvoltarea zonei noastre si ajuta economia locala", ne-a declarat Nicolae Moldovan, primarul orasului Beclean.

Proiectul "Extinderea parcului balnear Baile Figa cu Mini Aqua Land" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional si implementat in Regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului si are o valoare totala de 3.160.733 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 1.195.288 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#AquaPark Baile Figa, #statiune Baile Figa, #tratament Baile Figa, #fonduri europene Baile Figa , #fonduri europene