Mazare: Cazinoul nu va putea fi folosit pentru jocuri de noroc

Luni, 16 Septembrie 2013, ora 19:36
2277 citiri
Mazare: Cazinoul nu va putea fi folosit pentru jocuri de noroc
Foto: Primaria Constanta

Primarul Radu Mazare a anuntat, luni, la finalul sedintei extraordinare a Consiliului Local, ca, dupa reabilitarea Cazinoului cu fonduri europene, acesta nu va putea fi folosit pentru practicarea jocurilor de noroc, urmand a i se stabili alta destinatie.

"Este in proiectul european. Problema este insa alta, ca daca il reparam cu bani europeni nu poate fi cazinou. Nu stiu ce o sa fie, sala de nunti, muzeu. Nu stiu, o sa hotaram impreuna", a spus Mazare.

El a precizat ca monumentul va putea avea aceasta destinatie doar in cazul in care reabilitarea ar fi facuta de un operator privat, interesat sa-l utilizeze ca si cazinou.

Cazinoul din Constanta se darama in timp ce autoritatile arunca pisica dintr-o curte in alta

"Daca il reparam pe bani europeni, el este pentru finantare pe bani europeni, nu poate fi folosit drept cazinou. In momentul asta, el este in procedura de accesare a banilor europeni.

Daca il reparam pe bani europeni, nu va fi. Daca intre timp schimbam legislatia, ceea ce vrem sa facem, si atunci o sa apara un operator privat interesat si o sa bage el banii si pana cand ajungem noi sa semnam actele pentru finantare europeana se apuca unul si baga zece milioane de euro acolo, atunci o sa fie cazinou", a explicat Radu Mazare.

El a precizat ca a discutat despre acordarea unei zone de statut special cu premierul Victor Ponta si cu ministrul delegat al Bugetului, Liviu Voinea, la sfarsitul lunii august, atunci cand acestia s-au aflat in Constanta.

Radu Mazare spusese si in toamna anului trecut ca doreste ca litoralul sa fie o zona cu facilitati pentru cazinouri si ca interesul pentru Cazinou ar fi mai ridicat daca s-ar intampla acest lucru.

Primarul Constantei a anuntat, in anul 2011, ca intentioneaza sa vanda Cazinoul dupa ce firma care il concesionase pe o perioada de 49 de ani si care anuntase investitii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea si modernizarea monumentului a renuntat la acest proiect din cauza crizei economice.

Cazinoul din Constanta se darama in timp ce autoritatile arunca pisica dintr-o curte in alta

Dupa cateva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului din acea perioada, a anuntat ca doreste sa preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a intamplat.

In luna septembrie a anului trecut, Mazare a spus ca doreste organizarea unei licitatii internationale pentru a vinde Cazinoul, iar dupa doua luni a anuntat ca intentioneaza realizarea unui parteneriat public-privat cu o firma interesata de reabilitatea acestui monument si de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc.

In luna februarie 2013, Mazare a anuntat ca acest monument urmeaza sa fie reabilitat cu fonduri europene.

In martie 2013, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a anuntat ca a fost aprobata finantarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrarile urmand sa fie realizate cu fonduri europene, valoarea investitiei ridicandu-se la aproximativ zece milioane de euro. In prezent, autoritatile locale lucreaza la realizarea documentatiei pentru accesarea fondurilor europene.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Cazino Constanta fonduri europene, #Cazino Constanta jocuri noroc, #cazino constanta radu mazare , #fonduri europene