Ziare.com

Metroul si autostrazile ar putea trece la finantarea din fonduri europene

Joi, 14 Martie 2013, ora 21:29

   

Metroul si autostrazile ar putea trece la finantarea din fonduri europene
Extinderea retelei de metrou din Bucuresti si a segmentelor de autostrada finantate de Banca Europeana de investitii (BEI)ar putea fi transferate catre finantarea din fonduri europene, prin includerea lor in Programul Operational Sectorial Transport, daca Comisia Europeana va enunta, in urmatoarele luni, o decizie favorabila in acest sens.

Anuntul a fost facut joi de Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, in cadrul dezbaterii SAR de la Reprezentanta Comisiei Europene. Acesta a mentionat ca, desi Comisia Europeana s-a aratat favorabila in acest sens, decizia ar putea sa fie amanata pana in a doua jumatate a anului, informeaza Mediafax.

"Discutam cu Comisia Europeana finantarea cu fonduri UE a extinderii metroului Bucuresti. Noi am solicitat Comisiei Europene sa modificam POS Transport pentru a include si transportul urban ca fiind zona eligibila. Facand asta, putem ca toate cheltuielile pentru metrou sa le decontam din bani europeni.

Am avut azi o sedinta putin mai devreme cu cei de la Transporturi si i-am rugat ca intr-o saptamana - maxim doua sa am de la ei un document clar, in baza caruia sa cer Comisiei Europene aceasta idee", a precizat Ministrul Fondurilor Europene, conform sursei citate.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Eugen Teodorovici a dat exemplul Bulgariei, care a finantat metroul de la Sofia cu fonduri europene, adaugand ca prin acceptarea finantarii acestor lucrari cu 85% de catre Bruxelles, ar avea un "impact fantastic" pentru economie, fiind vorba despre rambursari de 1,5 miliarde de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1765 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

...grijã mare

Nu vã băgati la autostrăzi....Sunt afacerile lui Năstase. Mai aveti si voi un pic de răbdare pană iasă Bombonel.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor