Ziare.com

Nefinalizarea Podului Calafat-Vidin ne poate costa fondurile europene

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 22:48

   

Nefinalizarea Podului Calafat-Vidin ne poate costa fondurile europene
Lucrarile la infrastructura romaneasca a Podului peste Dunare Calafat-Vidin vor trebui finalizate pana la 31 decembrie 2010, in caz contrar Romania riscand sa piarda fondurile europene alocate pentru acest proiect.

Pentru constructia infrastructurii feroviare si rutiere de acces la pod, Romania va primi din partea Uniunii Europene 57 milioane euro, prin facilitatea ISPA, din care 11,98 milioane reprezinta co-finantarea asigurata de partea romaneasca, informeaza Agerpres.

Lucrarile la pod care trebuie realizate de partea bulgara au inceput deja, insa in partea romana licitatiile organizate de Ministerul Transporturilor au intarziat din cauza contestatiilor depuse.

In anul 2000, Romania si Bulgaria au semnat un acord referitor la construirea podului Vidin-Calafat, proiect care face parte din proiectele regionale de infrastructura ale Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud Est.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Costul total al podului Vidin-Calafat este de 274 milioane de euro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3614 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu are importanta!

Noi urmam neabatut calea pe care am prnit, aceea de a nu avea drumuri ca lumea in Romania. Ce conteaza niste bani pe care ni i-ar da UE, chiar si atunci cand ne frige buza dupa ei, daca in felul asta ne ies din cap autostrazile?

 

Cu ce mama dreakului s-o fi ocupat Tariceanu asta ?!

Ca de nimic nu a fost in stare !
Trebuia sa fi lasat macar oamenii sa lucreze .

 

Pai s-a tot venit cu proiecte de tot rasul ;

Un calculator pentru fiecare , analize medicale cu raspuns centralizt , si altele .
Macar podul asta , atat de necesar , daca se mai si face cu bani europeni , ce era daca se continuau lucrarile ? Ca tot se plang atatia ca nu gasesc de munca si plecau oamenii de nebuni sa-si gaseasca ceva de lucru in strainatate ! Nici cu banii altora nu se poate ?
Ajung sa cred ca oamenii astia au avut asa o rautate in ei ...

basesc u

vezi ce zicea basescu despre pod ca romania nu are nevoie de el numai bulgari.de aia podul il fac ei 100%.justificarea era ca romania pierde tranzitul prin giurgiu.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor