Polonia, campioana la absorbtia fondurilor europene: Pe ce loc se afla Romania

Miercuri, 27 Noiembrie 2013, ora 12:11

   

Polonia, campioana la absorbtia fondurilor europene: Pe ce loc se afla Romania
Polonia se afla pe primul loc in topul beneficiarilor de fonduri europene in 2012, in timp ce tara noastra se afla pe pozitia a 12-a, se arata in raportul financiar al Comisiei Europene.

Principalul beneficiar al banilor europeni anul trecut a fost Polonia, care a absorbit suma de 15,7 miliarde de euro, fiind urmata de Spania si Franta.

Raportand fondurile primite la venitul national brut, Estonia, Letonia si Lituania sunt pe primele locuri.

In schimb, Romania se afla pe locul 12 in randul beneficiarilor, cu fonduri absorbite in valoare de 4 miliarde de euro, se arata in raport.

Germania, Franta, Marea Britanie si Spania au ramas destinatiile de top pentru banii europeni in ceea ce priveste cercetarea si inovarea, in timp ce Polonia a obtinut cei mai multi bani pe coeziune, Franta si Germania pentru agricultura, fiind urmata de Germania si Spania.

In plus, in Olanda au ajuns cele mai multe fonduri in domeniul libertatii, securitatii si justitiei, in timp ce Italia si Belgia s-au axat mai mult pe proiecte pentru cetateni.

Statele membre afectate de criza (Grecia, Portugalia si Spania) se numara printre principalii beneficiari in 2012, in timp ce Suedia, Danemarca si Germania sunt cei mai importanti contribuabili neti.

Potrivit Raportului financiar, 94 % din suma totala de 135,6 miliarde de euro care reprezinta bugetul UE pe anul trecut a fost alocata unor beneficiari din intreaga Europa, cum ar fi cercetatorii, studentii, intreprinderile mici si mijlocii, orasele, regiunile si ONG-urile.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3249 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Ciucurel
rank 3
Si acest "miracol" polonez se întâmplã...
..pentru cã Polonia s-a "debarasat" de "viziunea balcanicã", de mentalitatea comunistoidã! Au fost votate legi care au inceput sã fie urmate si respectate incepand de la senatori, deputati, ministrii, primari, sefi de politie, subalterni - panã la "ultimul om de rand"! Dacã panã in 1997 puteai "cumpãra" pe oricare politist de-a lungul drumului care "vana" masini cu numere strãine pe doar 5 mãrci - nu v-as recomanda sã mai incercati "atentii" in ziua de azi! In cateva cuvinte, Polonia se poate caracteriza prin: seriozitate, vointã si putere de muncã! Iar cand vine vorba de proiecte cu co-finantare.... Pardon! - Mioritzia noastrã balcanico-dambovitzeanã, incã este.... "sub ocupatie turceascã"! Ciubuc-ciubuc, invarteala- invartealã si apoi vine randul "birocratiei birocratiilor"! Din intamplare, stiu ce vorbesc! Una ditre sursele mele de venit, este tocmai lucrul cu pregãtirea proiectelor cu co-finantare in Suedia! Am avut ocazia sã compar ce se intamplã aici la "noua mea casã", cum este acelasi proces in Germania, Austria, Marea Britanie, Polonia, Italia..... - si cu ceea ce se intamplã in Mioritzia! Vã doare "capul satului"!...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor