Regio: Oltenia Business Center - un nucleu pentru dezvoltarea afacerilor in Ramnicu Valcea

Luni, 17 Februarie 2014, ora 08:00
3663 citiri
Regio: Oltenia Business Center - un nucleu pentru dezvoltarea afacerilor in Ramnicu Valcea

Proiectul "Centrul de dezvoltare a serviciilor in afaceri Nord Oltenia" a aparut in peisajul valcean ca o oportunitate pentru mediul de afaceri, oferind IMM-urilor cea mai complexa gama de servicii de business din localitate. Acum, cladirea este ocupata in proportie de 93% de 14 firme, care, odata cu mutarea sediului in centrul de afaceri, au creat 30 de noi locuri de munca.

Ideea construirii centrului de afaceri s-a nascut odata cu inaugurarea bulevardului Dem Radulescu, construit tot din fonduri Regio, care face legatura intre cartierul Ostroveni si zona comerciala din sudul municipiului.

Noua artera de circulatie a facut ca zona pe care o traverseaza sa se dezvolte rapid, iar aparitia structurii de afaceri a fost salutara pentru firmele din zona:

"IMM -urile si microintreprinderile resimteau lipsa spatiilor adecvate si echipate corespunzator pentru a-si putea dezvolta gama de servicii. De aceea, am luat initiativa sa raspundem acestei nevoi a mediului antreprenorial din Ramnicu Valcea, iar Regio ne-a oferit sprijinul financiar pentru a putea finaliza constructia in cel mai scurt timp", isi aminteste Mihail Vaduva, directorul general si administratorul Oltenia Business Center.

Regio sustine initiativele private...

Proiectul de construire a centrului de dezvoltare a serviciilor in afaceri a inceput in septembrie 2010 si a fost finalizat doi ani mai tarziu. Cladirea a fost construita pe 3 niveluri si are o suprafata construita la sol de 650 mp. Spatiul general de la parter este folosit pentru expozitii permanente, birouri, spatii pentru logistica, lobby si receptie pentru firmele rezidente.

Primul etaj gazduieste doua sali de conferinte modulare, care ofera spatiu pentru 60-250 de persoane, complet utilate si dotate cu aparatura multimedia (ecrane de proiectie, video-proiectoare, sonorizare, tv), sistem de climatizare si ventilare. Ultimele 2 etaje sunt exclusiv destinate birourilor, cu suprafete cuprinse intre 27 si 37 mp si spatii pentru 3-15 persoane.

Firmele rezidente au acces gratuit in salile de conferinte, parcare, conexiune la serviciile de internet si telefonie, receptie, curatenie si securitate. Si pentru ca munca de birou este sedentara, centrul de afaceri le pune la dispozitie un teren de tenis si unul de mini-fotbal cu gazon artificial, terenuri ce pot fi inchiriate si pe suprafata carora se organizeaza competitii sportive.

... si dezvoltarea locala durabila

Dezvoltarea economica este componenta esentiala pentru asigurarea dezvoltarii durabile a unei regiuni. Cresterea competitivitatii economice a zonei in care a fost realizat proiectul o influenteaza pe cea a judetului si a regiunii de dezvoltare si duce, in final, la cresterea capacitatii de raspuns la provocarile pietei comune - o conditie majora pentru stimularea dezvoltarii economice durabile.

Acest proiect a dus la crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala care, la randul ei, faciliteaza crearea de noi locuri de munca si cresterea economica durabila.

Proiectul "Centrul de dezvoltare a serviciilor in afaceri Nord Oltenia" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat in Regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si are o valoare totala de 7.908.942 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 4.103.412 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Oltenia Business Center, #fonduri europene Oltenia, #fonduri Regio Oltenia , #fonduri europene