Regio: Profit imediat pentru industria de mase plastice din Bistrita-Nasaud

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 08:00
3215 citiri
Regio: Profit imediat pentru industria de mase plastice din Bistrita-Nasaud

SC Rominvest Export Import SRL, important jucator pe piata articolelor de ambalaj din material plastic din nord-vestul tarii, a reusit sa-si mareasca de peste patru ori cifra de afaceri in decursul unui singur an, cu sprijinul finantarii oferite de Regio.

Proiectul a vizat achizitionarea unui utilaj de laminare care a permis societatii comerciale sa isi diversifice activitatea si gama de produse oferite clientilor.

Societatea, infiintata in anul 1992, si-a orientat initial activitatea pe fabricarea foliilor din polietilena si comercializarea acestora, precum si producerea de sfoara si franghii din polipropilena. Ulterior si-a diversificat activitatea prin dezvoltarea unei linii de producere a ambalajelor destinate industriei alimentare.

Regio - un sprijin real pentru dezvoltarea IMM-urilor

Ideea proiectului s-a nascut din dorinta conducerii SC Rominvest Export Import SRL de a diversifica gama de produse, prin realizarea unui nou tip de ambalaj alimentar, destinat produselor alimentare cu termen de valabilitate mediu spre lung (2-6 luni).

Proiectul, finalizat in luna februarie 2013, a constat in achizitionarea unui echipament de laminare care produce ambalaje combinate (laminate) din doua materiale plastice, operatie in cursul careia se folosesc adezivi fara solvent.

"Echipamentul este de ultima generatie si singurul de acest gen din judet. Noutatea pe care o aduce acest echipament este combinarea celor doua tipuri de materiale plastice. Stratul interior are o anumita permeabilitate care permite alimentelor ambalate astfel 'sa respire', in vreme ce stratul exterior este compact si nu permite aerului sau altor substante sa ajunga in interiorul ambalajului", ne-au explicat dl. Tamasoi Ioan, administratorul societatii si dl. Ioan Nicolae Dragan, responsabilul tehnic de proiect.

Laminatorul are o capacitate de incarcare de 1000 de kilograme si produce 200-250 kg de produs finit intr-o ora, cu aproximativ 50% mai mult decat echipamentele similare de generatie mai veche. Chiar daca masina poate functiona 24 de ore, in acest moment este exploatata la numai 60% din capacitate. Proiectul a creat 4 locuri de munca si este operat in doua schimburi, de cate doua persoane.

Investitia SC Rominvest Export Import SRL s-a facut cu respectarea conditiilor de mediu, laminatorul fiind dotat cu o instalatie de exhaustare (filtre de pasla) care se inlocuiesc odata la 3 luni si opresc peste 95% din reziduurile toxice de productie.

In 6 luni de la finalizarea proiectului, SC Rominvest Export Import SRL a castigat 20 de clienti noi, iar cifra de afaceri a firmei a crescut de peste 4 ori fata de perioada similara a anului trecut.

Proiectul "Achizitie utilaje in vederea cresterii productivitatii muncii in cadrul societatii Rominvest Export Import SRL, Loc. Bistrita, Jud. Bistrita Nasaud" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional si implementat in Regiunea de dezvoltare Nord-Vest. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si are o valoare totala de 1.208.411 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 870.000 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio- Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#echipament laminare ambalaje, #ambalaj material plastic, #fonduri Regio echipament, #ambalaj Rominvest Export , #fonduri europene