Record la fonduri europene in 2013: Incasari de la CE cat in ultimii 5 ani

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 17:04
2094 citiri
Record la fonduri europene in 2013: Incasari de la CE cat in ultimii 5 ani

Valoarea fondurilor structurale si de coeziune returnate Romaniei in acest an de catre Comisia Europeana a ajuns la aproximativ 2,4 miliarde de euro la data de 22 octombrie 2013.

"Romania a incasat in acest an aproximativ 2,4 miliarde de euro de la Comisia Europeana, mai mult decat in intreaga perioada 2007-2012, cand tara noastra a primit doar 2,2 miliarde de euro din finantarile alocate.

Acesta realizare este efectul masurilor implementate, care au asigurat reluarea platilor de catre Comisie pentru patru programe operationale in cursul acestui an, efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor, respectiv simplificarea si eficientizarea sistemului.

Reamintesc ca Romania se claseaza pe primul loc in randul tuturor statelor membre ca urmare a cresterii sumelor rambursate de Comisie in primele noua luni ale acestui an cu 75% fata de nivelul inregistrat in perioada 2008-2012", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Recent, Comisia Europeana a rambursat suma de 196 milioane de euro, ca urmare a ridicarii pre-suspendarii Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Comisia Europeana a decis deblocarea POS CCE la inceputul lunii octombrie.

In cursul acestui an, Comisia a reluat platile catre Romania si prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programului Operational Regional, respectiv Programului operational Sectorial Transport.

Valoarea fondurilor structurale si de coeziune returnate Romaniei de la inceputul acestei perioade de programare si pana la data de 22 octombrie a.c. se ridica la 4,58 miliarde de euro, echivalentul a aproximativ 24% din totalul fondurilor structurale si de coeziune alocate.

Tot la data de 22 octombrie, valoarea sumelor solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate Romaniei se ridica la aproximativ 4,8 miliarde de euro, iar rata de absorbtie curenta era de aproape 25%.

C.P.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#record Romania fonduri europene, #record fonduri europene, #Romania incasare bani Comisia Europeana 2013, #incasare bani Comisia Europeana 2013, #fonduri europene 2013 , #fonduri europene