Sibiu: O cladire noua pentru Policlinica Veche, prin Regio

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 08:00
7251 citiri
Sibiu: O cladire noua pentru Policlinica Veche, prin Regio

Ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, cunoscut drept Policlinica Veche, a fost integral reabilitat si dotat printr-un proiect Regio coordonat de Consiliul Judetean.

Cabinetele de specialitate au fost dotate cu echipamente si aparatura de ultima generatie, in acest moment policlinica putand prelua peste jumatate din consultatiile solicitate la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta.

Cladirea in care functiona Ambulatoriul nr. 1 din Sibiu a fost construita si data in folosinta in anii '50, iar dupa aceea nu a mai beneficiat decat de sumare lucrari de reparatii. Starea precara a cladirii, cu tencuiala cazuta, igrasie, instalatii vechi si adesea stricate, faceau ca actul medical sa se desfasoare in conditii aproape imposibile. Ultima achizitie de echipamente fusese facuta in 1993, insa marea majoritate a aparatelor medicale aveau peste 40 de ani.

Un frumos dar de martisor

Proiectul de reabilitare a fost semnat in vara anului 2010, iar dupa 3 luni au inceput lucrarile. Ambulatoriul nr. 1 si-a redeschis portile pe 1 martie 2013, dupa aproape 2 ani: cladirea de doua etaje a fost consolidata si izolata termic, au fost inlocuite instalatiile, grupurile sanitare si toata tamplaria.

Imobilul a fost dotat cu lift si extins cu 430 mp, prin construirea unei mansarde unde functioneaza 14 cabinete noi. Au fost achizitionate 16 echipamente de ultima generatie, cu o valoare totala de peste 1 milion de lei, pentru dotarea cabinetelor ORL, oftalmologie, ecografie, neurologie, chirurgie etc.

Noua cladire a policlinicii gazduieste cabinete pentru aproape toate specialitatile medicale. Astfel, la subsol se afla vestiarele si arhiva, la parter cabinetul de ortopedie cu sala de ghips, un spatiu pentru radiologie si cabinetele de chirurgie plastica si neurochirurgie.

Etajul I gazduieste sectiile de citologie, neurologie, fizioterapie, diabet-nutritie si comisia de expertiza a capacitatii de munca. Al doilea nivel este compus din cabinetele ORL, de medicina muncii, de reumatologie si oftalmologie. La mansarda se regasesc cabinetele de oncologie, chirurgie, urologie, HIV, gastroenterologie, medicina interna, alergologie, endocrinologie, nefrologie si hematologie.

Regio sprijina cresterea accesului la serviciille medicale

Beneficiile proiectului au fost vizibile mai ales pentru cei care stiau cum arata cladirea inainte de renovare. Sibienii se bucura acum de servicii medicale prestate in cele mai bune conditii, intr-o locatie complet reabilitata si utilata - un pas important pentru asigurarea calitatii si eficientei actului medical, in folosul intregii comunitati. Astfel, numarul persoanelor tratate in ambulatoriu a fost, in numai opt luni de la redeschidere, de peste 116.000, cu aproape 10% mai multe decat inainte de inceperea lucrarilor.

Beneficiar indirect al proiectului a fost chiar unitatea coordonatoare - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, care a fost astfel degrevat de mare parte dintre consultatiile pe care le oferea. Acum, majoritatea cazurilor sunt rezolvate in ambulatoriu, iar internarile se fac numai pentru cazurile grave, chirurgicale si, pe cat posibil, cat mai aproape de ziua interventiei, durata spitalizarii reducandu-se la jumatate. In plus, faptul ca ambulatoriul se afla in apropierea spitalului contribuie la furnizarea tratamentelor de calitate la costuri reduse si in deplina siguranta.

La fel de importanta pentru comunitatea locala este diversitatea specialitatilor oferite de Ambulatoriu, care detine evidenta tuturor pacientilor de pe teritoriul judetului Sibiu si le asigura tratamentele necesare.

Proiectul "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean Sibiu" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat in Regiunea de dezvoltare Centru. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale si are o valoare totala de 7.873.915 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 5.914.486 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio- Programul Operational Regional 2007-2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#reabilitare Policlinica Veche Sibiu, #fonduri europene Sibiu, #fonduri Regio Sibiu , #fonduri europene