UE a inghetat fondurile pentru Ungaria

Marti, 13 Martie 2012, ora 19:45
2349 citiri
UE a inghetat fondurile pentru Ungaria
Foto: Arhiva

Uniunea Europeana a inghetat fonduri de 495 de milioane de euro destinate Ungariei, pentru anul viitor, din cauza deficitului bugetar al tarii.

Acesta este primul caz in care UE ia o astfel de decizie pe baza deficitului unui stat membru, relateaza BBC News.

Totusi, oficialii europeni ii mai acorda Ungariei trei luni pentru a efectua noi reduceri bugetare. In acest an, UE a permis Spaniei sa reduca deficitul la 5,3 la suta din PIB, peste nivelul agreat initial, de 4,4 procente.

Potrivit reglementarilor in vigoare, statele membre trebuie sa aiba un deficit bugetar de sub 3 la suta din PIB, in timp ce datoriile nu trebuie sa depaseasca 60% din PIB.

Potrivit ministrului danez al Economiei, Margrethe Vestager, decizia va fi reluata in discutie in luna iunie.

In schimb, oficialii austrieci isi doreau amanarea deciziei de suspendare a fondurilor, din cauza temerilor privind imposibilitatea Ungariei de a mai negocia un imprumut de la FMI.

Oficialii europeni sustin ca deficitul bugetar al Ungariei ar ajunge la 3,6 la suta din PIB, in 2013, daca guvernul din Budapesta nu ia masuri suplimentare. In schimb, premierul maghiar, Viktor Orban, a insistat ca este doar o "disputa tehnica", iar Ungaria nu va pierde fondurile pentru anul viitor.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#fonduri UE Ungaria inghetate, #inghetare fonduri europene Ungaria, #deficit bugetar Ungaria , #fonduri europene
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Bruxelul dicteaza si restul executa !
Poza OTTOman
OTTOman
rank 4