Unde inveti cum sa accesezi fonduri europene?

Miercuri, 06 August 2008, ora 17:40
4556 citiri
Unde inveti cum sa accesezi fonduri europene?

Persoanele interesate cum se redacteaza un proiect pentru accesarea fondurilor europene se pot inscrie la modulele de formare "Scrierea proiectelor in context Tineret in Actiune", organizate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).

Sesiunile de formare sunt organizate in perioada 2-7 septembrie la Hotelul Eden din Predeal. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finantate de Comisia Europeana.

Pentru aceste module se pot inscrie coordonatorii de proiecte, voluntarii, membrii ONG-urilor, reprezentantii institutiilor publice implicate in lucrul cu tinerii, dar si tinerii interesati sa scrie si sa depuna proiecte spre finantare.

Modulele se organizeaza pe urmatoarele actiuni din cadrul programului Tineret in Actiune, pentru fiecare in parte fiind disponibile cate 15 locuri: Schimburi de tineri (Actiunea 1.1); Serviciul European de Voluntariat (Actiunea 2); Proiecte pentru democratie participativa (Actiunea 1.3) si Intalniri ale tinerilor cu responsabilii de politici de tineret (Actiunea 5.1).

Selectia participantilor se va realiza in functie de profilul acestora, luandu-se in calcul si capacitatea si motivatia lor de a-si valorifica ulterior competentele dobandite.

In procesul de selectie vor avea prioritate candidatii care nu au mai participat la acest gen de cursuri si se va urmari, de asemenea, accesul unui numar cat mai mare de organizatii non-guvernamentale.

Formularul de candidatura poate fi descarcat de pe site-ul oficial al Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Cele 5 tipuri de actiuni finantate prin intermediul acestui program sunt: Tineri pentru Europa, Serviciul european de voluntariat, Tinerii in lume, Sisteme de sustinere si Sustinerea cooperarii europene. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. In 2008, Romania are alocat un buget de 3.880.245 de Euro, pentru acest program.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#fonduri europene, #modul informativ, #redactare proiecte , #fonduri europene