Ungureanu: Absorbtia fondurilor europene, prioritatea noastra aboluta

Marti, 13 Martie 2012, ora 20:41

   

Ungureanu: Absorbtia fondurilor europene, prioritatea noastra aboluta
Premierul Ungureanu le-a transmis, marti, ministrilor si sefilor din institutiile care au ca atributii absorbtia de fonduri europene ca sunt responsabili sa respecte tinta stabilita de guvern pentru acest an.

"Va fac responsabili sa ajungeti la tinta de 6 miliarde de euro in acest an, este prioritatea absoluta a acestui guvern", a mentionat premierul, la sedinta de la palatul Victoria.

In context, Ungureanu a prezentat cateva cifre legate de impactul pe care fondurile europene il pot avea in economia reala.

Absorbtia completa a fondurilor alocate inseamna o cresterea economica medie de 4,4% in perioada 2014-2020, a spus seful Executivului.

De asemenea, el a precizat ca "la un grad de absorbtie de 100%, impactul net asupra veniturilor bugetare totale este de 1,2 miliarde euro pe an, in timp ce la o rata de absorbtie de 60%, impactul este estimat la 0,8 miliarde de euro pe an".

Numarul de persoane angajate pe an este de 20.200 de persoane, la o rata de absorbtie de 100% a banilor europeni.

La sedinta de marti au fost prezenti aproape toti membrii Cabinetului, ca si sefii Autoritatilor de Management, Autoritatii de Certificare si Plata, ANRMAP si celorlalte organisme intermediare implicate in absorbtia fondurilor europene.
Sursa: rNews

Articol citit de 1448 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
Absorbtia fondurilor europene, prioritatea noastra aboluta
- asa sa-i ramana numele !
IDT
rank 5
Cred ca-i deja abolita, nu aboluta
In decembrie 2011 s-a sistat sesiunea pentru depunerea dosarelor la Masura 313, urmand ca data viitoarei sesiuni sa fie facuta publica pana pe data de 20 dec 2011. Ei, bine, nu s-a publicat nimic si chiar daca s-ar publica azi s-ar putea starta cel mai devreme in vara, cu aplicabilitate abia din 2013. Cel putin un an pierdut, din cei doi ramasi. Minciuni, minciuni, minciuni
niculaeda
rank 5
@IDT
- bre , citeste titlu' articolului , era la misto !
delta
rank 2
corect
si nici n-ar fi asa de greu , avem canalizari si alimentare cu apa de facut in Romania pe 5 ani de-acum incolo .
Dar cred ca ar trebui sa o luati pe doamna udrea ca si consilier ...e cea mai buna in "absorbtie",....de fonduri binenteles .
Sa le fie rusine celor care s-au gandit la ce ma gandesc eu .
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor