Ziare.com

Vom sta mai putin la coada in vami? Investitii de 49,2 miliarde de euro din fondurile UE

Vineri, 29 Ianuarie 2016, ora 14:05

   

Vom sta mai putin la coada in vami? Investitii de 49,2 miliarde de euro din fondurile UE
Autoritatile au identificat trei proiecte ce vizeaza punctele vamale, in valoare de 49,2 milioane euro, in vederea finantarii prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), potrivit datelor Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Aceste proiecte preidentificate se refera la reducerea timpului de stationare la punctele de comunicare transnationala, iar alocarea POIM, respectiv UE, plus contributie nationala, ajunge la 22,7 milioane euro.

Unul dintre proiecte vizeaza Biroul Vamal Constanta, in cazul caruia data estimata pentru semnarea primelor contracte de lucrari este trimestru I din 2018. Aceasta investitie se ridica la 37,2 milioane euro, iar finalizarea este asteptata in primul trimestru al anului 2020.

Celelalte doua proiecte in valoare de cate 6 milioane de euro fiecare se refera la birourile vamale Halmeu (finalizare in trimestrul I din 2020) si Siret (finalizare in ultimul trimestru al anului 2021).

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

1,8 miliarde de euro, bani europeni pentru Romania: Unde vor fi investiti

"Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) a fost elaborat pentru a raspunde nevoilor de dezvoltare ale Romaniei identificate in Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 si in acord cu Cadrul Strategic Comun si Documentul de Pozitie al serviciilor Comisiei Europene.

Strategia POIM este orientata spre obiectivele Strategiei Europa 2020, in corelare cu Programul National pentru Reforma si cu Recomandarile Specifice de Tara, concentrandu-se asupra cresterii durabile prin promovarea unei economii bazate pe consum redus de carbon prin masuri de eficienta energetica si promovare a energiei verzi, precum si prin promovarea unor moduri de transport prietenoase cu mediul si o utilizare mai eficienta a resurselor", arata MFE.

POIM finanteaza activitati din patru sectoare: infrastructura de transport, protectia mediului, managementul riscurilor si adaptarea la schimbarile climatice, energie si eficienta energetica.

Planurile lui Ciolos pentru absorbtia de fonduri europene

Programul beneficiaza de o alocare financiara de circa 11,8 miliarde euro, din care 6,94 miliarde euro - Fond de Coeziune, 2,48 miliarde euro - Fond European de Dezvoltare Regionala si 2,46 miliarde euro cofinantare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3314 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor