Ziare.com

Bani europeni la Sanatate pentru reteaua electronica si cardul electronic

Vineri, 18 Februarie 2011, ora 23:03

   

Contractele pentru finantarea introducerii retelei electronice si a cardului electronic, doua componente importante pentru Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, au fost semnate, vineri, in prezenta premierului Emil Boc, de catre ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si presedintele CNAS, Lucian Duta.

Finantarea se face din fonduri europene nerambursabile, primite prin intermediul Ministerului Comunicatiilor, si este in valoare de 40 de milioane de euro.

In cadrul ceremoniei de semnare a contractelor, presedintele CNAS, Lucian Duta, a reliefat importanta acestor documente pentru functionarea unitara in sistemul de sanatate, dar si pentru dosarul electronic al pacientului, care va fi introdus treptat pe parcursul mai multor ani, incepand din 2012.

Lucian Duta a explicat ca prescriptia electronica va monitoriza consumul de medicamente, va sesiza daca apar medicamente in farmacii care nu au fost prescrise sau care sunt eliberate partial.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

In ceea ce priveste dosarul electronic, presedintele CNAS a explicat ca acesta va asigura standardele privind istoricul medical al pacientului si va permite medicului sa acorde tratamentul indicat.

Prin aceste masuri se reduce timpul de asteptare pentru pacienti, creste calitatea serviciilor si se reduce frauda, dupa cum a sustinut Lucian Duta.

Ministrul Valerian Vreme a apreciat parafarea acestui parteneriat intre Ministerul Comunicatiilor si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, subliniind ca acesta va veni, in final, in folosul cetateanului. El a subliniat ca proiectul se inscrie in preocuparile ministerului si are ca obiectiv incadrarea in strategia nationala si cea europeana 2020, care creeaza liniile pe care trebuie sa le parcurga si Romania in cativa ani.

Prezent la ceremonie, ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a mentionat ca informatizarea sistemului este obiectivul principal al Guvernului, al MS si al CNAS si anume eficientizarea sistemului si utilizarea banului public in mod transparent.

Potrivit presedintelui CNAS, reteaua electronica si cardul electronic vor fi functionale, cel mai probabil, in 2011, dosarul electronic fiind un proiect mult mai amplu, care se va introduce treptat, pe parcursul a cativa ani. Cardul de sanatate va fi operabil, conform presedintelui Casei, de la sfarsitul acestui an.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

si asa incet

ve-ti fi marcati (eu unul nu voi accepta) si incolonati in noua civilizatie.

 

Ministerul Comunicatiilor

face o treaba buna cu cardul de sanatate electronic, noroc cu banii de la UE.
O investitie foarte buna vad ca se poate face, nu numai gondole, frunze si hahaiala...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor