Bulgarii, suparati ca au atras doar 37% din fondurile UE: Numai Romania sta mai prost

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 11:42
1942 citiri
Bulgarii, suparati ca au atras doar 37% din fondurile UE: Numai Romania sta mai prost
Foto: focus-fen.net

Bulgaria a inregistrat o absorbtie a fondurilor europene de 37% pana in prezent, a anuntat, sambata, vicepremierul si ministrul Justitiei bulgar, Zinaida Zlatanova.

Aceasta a precizat ca este socata de rezultat, Bulgaria fiind pe locul al doilea in clasamentul tarilor cu cele mai putine fonduri europene accesate. Romania se afla pe ultimul loc, cu o rata de absorbtie a banilor europeni de circa 32%, scrie focus-fen.net.

"Sunt extrem de socata de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani. Bulgaria este pe locul doi in clasamentul celor mai mici absorbtii ale fondurilor Uniunii Europene, numai Romania sta mai prost. Guvernul anterior a mintit in legatura cu faptul ca, in anii trecuti, Bulgaria statea bine la capitolul fonduri europene.

Pentru mine nu este bine deloc sa fim inaintea ultimului loc. Sunt o persoana ambitioasa si tin foarte mult la tara mea, asa ca nu pot sa ma gandesc ca acest lucru este unul bun", a subliniat Zlatanova.

Fonduri europene: Absorbtia, in colaps si nici nu mai este CE in concediu

Romania are cea mai scazuta rata a absorbtiei fondurilor europene, mai exact 32,8%. La finalul lunii septembrie, tara noastra a reusit sa faca deconturi doar pentru 64 de milioane de euro, in comparatie cu 195 milioane de euro cat a rambursat CE Romaniei.

Doar trei programe au reusit sa aduca bani in tara, iar cele mai multe fonduri au fost rambursate prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) adica putin peste 57 milioane de euro.

Celelalte programe pe care s-au mai facut decontari sunt Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative- 6,9 milioane de euro si Programul Operational Asistenta Tehnica - 460.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#fonduri UE Romania, #fonduri UE Bulgaria, #Bulgaria Romania fonduri europene , #fonduri UE