Ziare.com

CE va anunta presuspendarea a trei programe operationale pentru Romania - surse

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 09:47

   

CE va anunta presuspendarea a trei programe operationale pentru Romania - surse
Comisia Europeana urmeaza sa anunte joi presuspendarea a trei programe operationale, POS Transport, POS CCE si Programul Operational Regional, potrivit unor surse europene.

Doar in cazul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Competitivitatii Economice este vorba de o presuspendare completa. In ceea ce priveste POS T si POR vor fi presuspendate doar cateva axe prioritare.

Dupa primirea scrisorii de notificare, Bucurestiul va avea la dispozitie doua luni pentru a remedia deficientele constatate.

Romania nu a mai trimis la Comisia Europeana cereri de rambursare pe cele trei programe (plus POS Mediu) de la 1 iulie. Deocamdata, Mediul scapa de presuspendare.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Sursa: rNews

Articol citit de 1815 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum se vad repercursiunile UE

Ati crezut ca ne tine UE in brate.
Vor sa ne ia cat mai mult si sa ne dea cat mai putin.
Ce-au facut Europarlamentarii nostri de se inchid robinetele la fonduri.
Nu avem fonduri, nu o sa avem proiecte si nici realizari.

 

fonduri europene

Avem nevoie de acesti bani ca de aer si apa pentru dezvoltarea tarii mai ales ca nu trebuie returnati. Daca banii ar fii folositi corect si la timp nu ar fii fost aceasta problema. La noi functionari care se ocupa de aceste fonduri sunt slab pregatiti profesional.

Stimate domn

Nu cred ca se poate sa vina strict pe functionaarii incompetenti si asa mai departe. Ceea ce s-a intamplat cu aceste fonduri este infiorator. Proiecte depuse au fost si sunt, proiecte care a intrat la finantare asemenea si atunci unde este problema? Va pot spune ca la rambursare. Este infiorator faptul ca primesti rambursarea dupa 6 luni de la depunerea cererii, motiv pentru care beneficiari ai unor proiecte frumusele au intrat in colaps financiar. Acest termen lung nu cred ca se datoreaza functionarilor ci lipsei de lichiditati din partea guvernului, la care se adauga ... si lista e lunga.
Cat despre sumele pe care UE nu le accepta la plata ar trebui recuperate de la cei vinovati si aici cred ca este deja atributul DNA-justitie via curtea de conturi.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor