Ziare.com

Comisia Europeana a cerut Romaniei sa returneze 15,4 milioane de euro

de Camelia Sisea
Marti, 26 Februarie 2013, ora 22:01

   

Comisia Europeana a cerut Romaniei sa returneze 15,4 milioane de euro
Comisia Europeana (CE) a cerut, marti, Romaniei returnarea sumei de 15,4 milioane de euro in urma unor corectii financiare pe instrumentul Politica Agricola Comuna (PAC).

Comisia a cerut restituirea sumei de 12,5 milioane de euro ca urmare a controalelor deficitare privind eligibilitatea si cheltuielile beneficiarilor, dar si a deficientelor constatate in aplicarea de sanctiuni in cadrul masurii "Modernizarea exploatatiilor agricole", parte a Fondului european agricol pentru dezvoltare rurala (FEADR), se precizeaza intr-un comunicat al executivului european.

Totodata, Romania trebuie sa restituie suma de 5,2 milioane de euro, reprezentand corectii financiare pentru controale incomplete privind parcelele si registrele. Impactul financiar net va fi insa de 2,96 milioane de euro, deoarece aproximativ 2,2 milioane de euro au fost deja recuperate.

Celelalalte 21 de state membre care trebuie sa returneze bani CE sunt: Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Danemarca, Germania, Irlanda, Grecia, Spania, Franta, Italia, Cipru, Lituania, Ungaria, Malta, Olanda, Polonia, Slovenia, Slovacia, Finlanda, Suedia si Marea Britanie.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In total, Comisia Europeana trebuie sa recupereze suma de 414 milioane de euro din cheltuielile pe segmentul PAC, impactul financiar net asupra statelor vizate fiind de 393 de milioane de euro.

Comisia Europeana poate cere restituirea fondurilor in cazul in care administrarea si procedurile de control ale cheltuielilor au fost necorespunzatoare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2077 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Un fleac

Un sfert din cat a furat Felics de la ICA.

 

Fleac o fi

Dar dateaza din guvernarea Basescu si vinovatii ar trebui macar putinel trasi la raspundere. Daca se pot recupera bani si de la Voiculescu ar fi de 4 ori mai bine.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor