Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Guvernul a aprobat infiintarea Bursei de Peste din Tulcea

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 18:30
2172 citiri
Guvernul a aprobat infiintarea Bursei de Peste din Tulcea

Guvernul a aprobat, marti, infiintarea Bursei de Peste din Tulcea, obiectiv de investitii finantat din Fondul European pentru Pescuit.

Valoarea totala a investitiei este de aproximativ 28 milioane de lei, conform comunicatului remis Ziare.com.

Finantarea se va face din fonduri nerambursabile alocate de Comisia Europeana prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013 si de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in limita sumelor prevazute anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii aprobate.

Bursa de Peste din Tulcea va concentra oferta de produse pescaresti provenite din zona Deltei Dunarii si a Marii Negre, prin cele 14 puncte de colectare apartinand Bursei, unde asociatiile de pescari si pescarii profesionisti din aria Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii vor avea obligatia de a transporta pestele capturat.

Se creeaza astfel posibilitatea comercializarii pestelui direct prin Bursa de Peste, unde pretul se stabileste in mod transparent, ceea ce va contribui la reducerea pescuitului ilegal si la eliminarea verigii intermediare reprezentate de speculanti. La randul lor, cumparatorii vor beneficia de produse comercializate in conditii optime de igiena si conservare.

Infiintarea Bursei de Peste din Tulcea se numara printre obiectivele pe care Romania si le-a propus in Planul National Strategic pentru Pescuit 2007-2013, pentru dezvoltarea infrastructurii aferente desfasurarii activitatilor pescaresti la Marea Neagra si in Delta Dunarii.

C.P.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#piata de peste Tulcea, #fonduri europene, #piata de peste , #fonduri UE
Comentarii