Proiecte de centuri ocolitoare pentru noua orase, cu bani de la UE

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 20:59
3235 citiri
Proiecte de centuri ocolitoare pentru noua orase, cu bani de la UE

Ministerul de Transporturile a propus Guvernului un pachet continand 9 proiecte de investitii pentru sosele de centura.

Cheltuielile pentru aceste drumuri vor fi facute in proportie de 70% din bani europeni nerambursabili, iar preturile includ TVA si au la baza un curs valutar de 4,3048 lei/euro, potrivit Money.ro.

Unul dintre proiecte presupun o centura ocolitoare a monicipiului Targu Jiu, ce se va intinde pe 20 km si care va avea un pret total de 435 de milioane de lei iar lucrarile ar trebui sa fie gata in 36 de luni.

O alta investitie s-ar putea face la Targu Frumos, pentru o varianta ocolitoare a orasului din judetul Iasi ce va avea o lungime de 8,4 km si un pret estimat de 201 milioane de lei. Conform proiectului, soseaua ar trebui sa fie gata in 18 luni.

Un alt proiect are in vedere realizarea unei sosele de centura la Mihailesti, cu cate doua benzi pe sens, lunga de 3,18 kilometri. Costul total al lucrarii este estimat la 70,4 milioane de lei. La fel, finantarea este asigurata in proportie de aproape 70% din fonduri structurale, iar lucrarile ar trebui sa fie gata in 12 luni.

Ministerul Transporturilor are in vedere si o investitie la Pucioasa, care costa, in total, 170 de milioane de lei. Soseaua va avea o lungime de 6,25 km si va avea cate o banda pe sens, iar lucrarile trebuie sa fie gata in 18 luni.

Soseaua de centura a oraselului Falticeni are un cost total de 201,6 milioane de lei si o lungime de 8,3 km.

Transportuile vor si o centrua la localitatii doljene Filiasi, care se va intinde pe 4,8 kilometri, va avea cate doua benzi pe sens si va costa, in total, 177 de milioane de lei.

Conform unui alt proiect, centura orasului clujean Dej se va intinde pe 5,45 km si va avea cate o banda pe sens si va avea un cost total de 147 de milioane de lei. Durata estimata de realizare este de 24 de luni. Lucrarile vor fi finantate in procent de aproape 70%, din fonduri europene nerambursabile.

Ministerul Ancai Boagiu vrea si o soseaua de centura a orasului constantean Mangalia, care se va intinde pe 8 km si va avea cate o banda pe sens. Costul total al lucrarilor este de 123 de milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#bani drumuri, #fonduri UE, #centura ocolitoare , #fonduri UE